Site icon hockeystaden.se

Ordföranden om kapitalkravet: “Inte mer att säga i den delen”

Säsongen 19/20 ställs med största sannolikhet in och mycket kring framtiden är oklart. En av alla de frågor som svenska ishockeyförbundet nu ska brottas med är om huruvida licenskraven ska gälla nästa säsong eller ej.

Coronavirusets utbredning världen över har satt i stort all idrottsverksamhet ur spel. I Sverige och i de allra flesta delarna av Europa kan nu hockeysäsongen sägas vara över och det väcker såklart en hel del frågor. En av alla dessa frågor är om kraven på eget kapital verkligen kommer gälla nästa säsong nu när en hel del klubbar inte fått chansen att skramla ihop pengar i kval- och slutspelsmatcher.

Hockeystaden.se har varit i kontakt med det svenska ishockeyförbundets licensnämnd. Där hänvisar de till förbundsstyrelsen och förbundets ordförande Anders Larsson svarar följande på frågan om kraven på positivt eget kapital kommer att gälla till nästa säsong.
— Just nu är det många frågor och möten på agendan. En sådan fråga är licensprövningen inför nästa säsong med avseende på eget kapital. Just nu har jag inte mer att säga i den delen, skriver han i ett mejl till hockeystaden.se.

Kraven för eget kapital för hockeyklubbarna i våra högsta ligor är enligt följande till nästa säsong.

SHL: 8 miljoner kronor
Hockeyallsvenskan: 2,5 miljoner kronor
Hockeyettan: 300 000 kronor

Exit mobile version