Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Så väljer lagen till playoff 2

Idag avslutades Hockeyettanfinalen och playoff 1. Imorgon görs valen till playoff 2 och nedan kan ni ta del av hur hockeystaden.se tror att lagen väljer.

Säsongens succégäng Halmstad kommer få välja först och det är bara att konstatera nedan att de inte kommer vara favoriter mot något av gängen de kan välja mellan.

1. Halmstad
2. Borlänge
3. Huddinge
4. Hudiksvall
5. Mariestad
6. Troja

Östersund
Nybro
Boden
Vimmerby
Visby/Roma
Tranås

Halmstad

Valbara lag: Östersund, Nybro, Boden, Vimmerby, Visby/Roma och Tranås
Halmstad väljer: Vimmerby

Det är jättesvårt att veta hur Halmstad tänker inför det här valet. Ser man till resultaten under säsongen så har de faktiskt bäst statistik mot Nybro som de vunnit tre av fyra möten mot. Men vågar de sig verkligen på det valet? Det laget de lyckats näst bäst mot är Vimmerby och det är där jag tror de lägger sitt val. Förvisso är Vimmerby ett helt annat lag nu, än vad de var i höstas. Men Visby och Tranås är skickliga playofflag och jag tror inte Halmstad vågar sig på det motståndet.

Borlänge

Valbara lag: Östersund, Nybro, Boden, Visby/Roma och Tranås
Borlänge väljer: Tranås

Rent geografiskt så är det nästan hugget som stucket mellan Tranås och Östersund för Borlänge. Men Östersund är ett lurigt motstånd och personligen tror jag man har större lycka mot Tranås.

Huddinge

Valbara lag: Östersund, Nybro, Boden och Visby/Roma
Huddinge väljer: Visby/Roma

Återigen får man tänka geografi här. Jag är högst tveksam till att Huddinge frivilligt väljer en tripp till Norrland och då återstår bara Nybro och Visby/Roma, två gäng som man haft ofantligt svårt mot under säsongen. Men ser man till det berömda paperet så tror jag ändå att man känner att man har större chans mot ö-gänget.

Hudiksvall

Valbara lag: Östersund, Nybro och Boden
Hudiksvall väljer: Östersund

Finns egentligen bara ett val här. Man har presterat något bättre mot Östersund än Boden och samtidigt är det en bekvämare bussresa till Östersund. Så här faller Hudiks val.

Mariestad

Valbara lag: Nybro och Boden
Mariestad väljer: Nybro

Nybro känner de till och vet att de besegrade smålänningarna två gånger om i Allettan. Det trumfar en mysig bussresa tur och retur de 110 milen upp till Boden.

Troja

Lag kvar: Boden
Troja får: Boden

Detta ger playoff 2 följande utseende

Halmstad – Vimmerby
Borlänge – Tranås
Huddinge – Visby/Roma
Hudiksvall – Östersund
Mariestad – Nybro
Troja – Boden

Exit mobile version