Site icon hockeystaden.se

Hockeyettans 25 största trotjänare

År efter år, säsong efter säsong dyker de upp – trotjänarna som fansen tagit till sina hjärtan. Nedan listar hockeystaden.se de 25 spelare som gjort flest matcher för sina nuvarande klubbar i Hockeyettan.

Alla älskar vi trotjänare. Att de jämt och ständigt är där skänker oss en trygghet. Man känner igen sig. Hockeyettan är en liga med hög lag- och spelaromsättning från ett år till ett annat. Men det finns en hel del trotjänare i ligan som är värda att lyftas fram. Nedan har ni de 25 spelare som enligt sajten Eliteprospects gjort flest tävlingsmatcher för sina nuvarande klubbar.

1. Daniel Karlsson, Troja 756 matcher

Antalet matcher hjälps naturligtvis upp av många säsonger i Hockeyallsvenskan (där det spelas fler omgångar) och att Troja är en garanti för kvalspel åt vardera hållen. “Trucken” har aldrig representerat någon annan klubb än moderföreningen där han gjorde a-lagsdebut redan säsongen 03/04. Har bara 30 matcher upp till Daniel Håkanssons 786 för att bli klubbens meste genom alla tider.

2. Mattias Åkesson, Troja 628 matcher

Det är samma sak med Åkesson som med “Trucken”, han vet bara hur det är att lira hockey i Troja och har aldrig varit iväg någon annanstans. A-lagsdebuterade 06/07 och är klubbens fjärde bästa poängplockare genom alla tider.

3. Nicklas Larsson, Surahammar 614 matcher

Fyller 40 om bara några dagar. Liksom de två översta på den här listan så har han aldrig spelat någon annanstans än för sin moderklubb. A-lagsdebuten kom 2001 och sedan dess har han varit bofast i laget. Missade en hel del matcher för några säsonger sedan, annars hade matchantalet varit fler. Kommer denna evighetsmaskin toppa listan när vi gör en ny om tio år?

4. Filip Törnqvist, Mariestad 511 matcher

Stängdes av under inledningen av Allettan och då märkte man verkligen hans betydelse för laget som visade upp en skakig form. Med lagkaptenen återuppstånden steg även Mariestads formkurva. Lirade allsvenskt med klubben redan som junior 2008 och har sedan dess blivit kvar.

5. Mikael Adamsson, Visby/Roma 468 matcher

Kom till “öjn” 2008 och har sedan dess blivit kvar och rotat sig. Är sedan flera år lagkapten och är den som gjort både flest poäng och matcher för klubben genom tiderna.

6. Jonas Lindström, Hudiksvall 457 matcher

Var runt i en del olika klubbar innan han landade i Hudiksvall för första gången 2007. Ett par år senare tog han en avstickare till Kristianstad, men efter en säsong var han tillbaka. Är den som gjort flest matcher och poäng för klubben genom historien. Har att brås på, pappa är den forne elitspelaren Lars-Eje Lindström och farfar är den förre världsmästaren Eje Lindström.

7. Alexander Edström, Troja 395 matcher

Kom som ung till Trojas verksamhet från Skillingaryd. Lämnade för Halmstad 2010, men var tillbaka i Ljungby fyra år senare. Två av dessa år spelade inte Edström alls på grund av skada. Har växt som spelare med åren och tillhör en av ettans absolut bästa backar.

8. Viktor Nilsson, Piteå 382 matcher

Det är faktiskt lite anmärkningsvärt att den 26-årige backen kommit upp i en sån här ansenlig mängd matcher. Dels såklart beroende på den unga åldern, men också för att han har spenderat en halv säsong i Väsby för ett par år sedan. En del av förklaringen är att han debuterade i a-laget redan som 17-åring och blev ordinarie i stort sett direkt. En annan del av förklaringen är att han varit med under tre kvalserier och utöver detta så tar ju sig Piteå alltid långt i kvalsammanhang.

9. Martin Eklund,  Huddinge 371 matcher

Har Haninge som moderklubb, men kom till Huddinge som mycket ung och har inte representerat någon annan klubb på seniornivå.

10. Adam Eriksson, Visby/Roma 366 matcher

Är från Modo från början, men kom till Visby som 20-åring 2011. Sedan dess har han, som så många andra när det gäller Visby, blivit kvar.

Plats 11-25:

11. Andreas Nordfeldt, KRIF 356 matcher
12. Fredrik Johansson, Hanhals 352 matcher
13. Erik Lindberg, Linden 344 matcher
14. Jerker Vestberg, Grums 342 matcher
15. Filip Petersson, Tranås 340 matcher

16. Filip Engqvist, Mariestad 336 matcher
17. Emil Forsberg, Köping 331 matcher
18. Linus Engqvist, Mariestad 329 matcher
19. Lukas Renlund, Visby/Roma 324 matcher
20. Sebastian Magnusson, KRIF 323 matcher

21. Jonatan Nielsen, Troja 320 matcher
22. Rasmus Dahlberg Karlsson, Huddinge 318 matcher
23. Erik Glimberg, Dalen 313 matcher
24. Olof Lundberg, Piteå 310 matcher
25. Mikael Friberg, Kalmar 305 matcher

Exit mobile version