Site icon hockeystaden.se

De är billigast och dyrast i Allettan

Hur ligger det egentligen till med klubbarnas biljettpriser. Vilka är billigast? Vilka är dyrast? Hockeystaden tar er med på en guidad tur i de båda allettorna gällande den saken.

I ligor som SHL och NHL kan man för det mesta tycka att det erbjuds hutlösa biljettpriser. Desto humanare är det i Hockeyettan. Men även där förekommer såklart variationer. Dock inte så stora. Jag har gått igenom de 20 klubbarna som just nu spelar i Allettan och kollat upp deras biljettpriser.

Men först och främst gäller det att hitta biljetter. Jag måste passa på att berömma de allra flesta klubbarna då det på ett mycket tydligt sätt framgår på deras respektive hemsidor var man ska klicka sig in för att lägga beslag på de eftertraktade plåtarna. Några föreningar var dock lite otydliga och det krävdes googling för att hitta biljetter och priser. I fallet Lindlöven hittade jag ingen info alls. På Mariestads hemsida var det en smula otydligt, där kan man lätt luras att tro att en sittplatsbiljett går på 50 kronor. Efter att ha ställt frågan till en person i klubben så fick jag veta att de 50 kronorna ska adderas till “ståplats vuxen” och totalen blir då 150 kronor.

Värt att notera är att vissa klubbar kör olika priser beroende på vilken fas de är inne på under säsongen. Exempelvis så stegras biljettpriserna för Bodens hemmamatcher från grundserien. Det är något dyrare i Allettan och vid ett eventuellt playoff och kvalseriespel så läggs det på några tior. Smart väg att gå tycker jag.

Många klubbar har variationer beroende på vilken biljettyp man vill ha. Jag siktade in mig på sittplats hos alla klubbar i Allettan. Hos vissa klubbar förekom prisvariationer även bland sittplatsbiljetterna, där siktade jag en så ordinarie biljett som möjligt. Jag är inte kräsen. Några har även olika priser för förköp och köp i hallen. Där siktade jag på förköp.

Konstateras kan att Nybro och Troja är dyrast. Smålänningarna tar 170 kronor per biljett för sina hemmamatcher i Allettan. Därefter kommer Visby som tar ut 160 kronor. Fem klubbar är billigast och tar 100 kronor.

Nybro, 170 SEK/biljett
Troja, 170 SEK/biljett
Visby, 160 SEK/biljett
Mariestad, 150 SEK/biljett
Skövde, 150 SEK/biljett
Kallinge/Ronneby, 140 SEK/biljett
Boden, 130 SEK/biljett
Borlänge, 120 SEK/biljett
Hudiksvall, 120 SEK/biljett
Vallentuna,120 SEK/biljett
Östersund, 120 SEK/biljett
Huddinge, 110 SEK/biljett
Tranås, 110 SEK/biljett
Väsby, 110 SEK/biljett
Grums, 100 SEK/biljett
Halmstad, 100 SEK/biljett
Kiruna IF, 100 SEK/biljett
Piteå, 100 SEK/biljett
Teg, 100 SEK/biljett
Lindlöven, ingen uppgift

En annan intressant sak att göra är att räkna snittpriset på biljetterna beroende från vilken grundserie lagen kommer ifrån. Nedan följer detta baserat på de fem gäng som tog sig vidare till Allettan från respektive grundserie.

Södra: 138 SEK
Västra: 130 SEK (Baserat på fyra lag då det saknas uppgifter för Lindlöven)
Östra: 124 SEK
Norra: 110 SEK

Exit mobile version