Site icon hockeystaden.se

Kristianstad klara för Hockeyallsvenskan nästa säsong

Den svenska hockeysäsongen börjar så smått lida mot sitt slut. I och med att kvalserien till Hockeyallsvenskan också har avslutats är nu samtliga kval färdigspelade. Vilken avslutning det blev på kvalserien till Hockeyallsvenskan när Kristianstad skrällde och för första gången tog klivet upp i den näst högsta serien.

Inför den sista omgången stod både Almtuna och Kristianstad på 18 poäng och som om det inte vore nog med det möttes dessutom de bägge lagen i Almtunas hemmaborg Gränbyhallen. Gästerna inledde bäst och hade efter en period tagit ledningen med 1-0. Hemmalaget kvitterade i mittperioden och efter en mållös tredje period var ställningen 1-1 efter full tid.

Därefter väntade fem minuters förlängning och spel tre mot tre. Dock behövdes inte mer än fyra minuter och 19 sekunder innan Kristianstads back William Pethrus kunde slå in segermålet för gästerna och därmed också säkra avancemang för det skånska laget. En skräll får man nog ändå säga med tanke på att det inte var många som hade Kristianstad bland de två främsta när kvalserien till Hockeyallsvenskan drog igång för en knapp månad sedan. Förutom Kristianstad spelar även serievinnarna Vita Hästen i Hockeyallsvenskan nästa år.

Oskarshamn skrällde och gick upp i SHL

Kristianstad är dock inte det enda laget som stått för en skräll i kvalspel den här våren. Även Oskarshamn skrällde rejält när laget  sedan slog Timrå i den sjunde och avgörande matchen i direktkvalet till SHL. I en rekordjämn matchserie där hela fyra av sju matcher gick till sudden death vann Oskarshamn match nummer sju med 3-0 borta mot Timrå. Detta innebär att Oskarshamns IK för första gången tar klivet upp i den allra högsta serien medan Timrå tvingas till spel i Hockeyallsvenskan efter bara en säsong i SHL.

Multiarenan Globen’ by Holger.Ellgaard via Wikipedia

På tal om SHL är det faktiskt snart dags för final i slutspelet , då semifinalerna är i ett avgörande skede. I den ena semifinalen tog sig Färjestad samman och vann match fem hemma mot Djurgården, vilket gör att det nu är 3-2 i matcher till stockholmarna. Men, tittar man på bettingtips för ishockey är Djurgården favoriter till att vinna match nummer sex hemma i Globen och därmed också avancera till final. Hos bet365 är oddset 1.85 för seger för Djurgården medan oddset för Färjestadseger är 1.95. Skulle Djurgården ta sig till final blir det i så fall lagets första SM-final sedan våren 2010.

I den andra semifinalen har Frölunda skaffat sig ett utmärkt läge mot Luleå. Efter 3-0 hemma i Scandinavium i match nummer fyra har Frölunda ryckt åt sig en 3-1-ledning i matchserien och behöver nu bara en seger till för att gå till final. Lyckas Frölunda ta sig till final blir det första finalen sedan våren 2016, när laget tog sitt senaste SM-guld efter finalseger mot Skellefteå med 4-1 i matcher. Senaste gången Luleå var i final var 2013. SM-guld har laget inte vunnit sedan 1996, som dessutom är norrlänningarnas hittills enda guld.

Source: ‘Scandinavium’ by J 1982 via Wikipedia

Exit mobile version