Site icon hockeystaden.se

Drastisk ändring och mycket mål

Det har inte rått någon brist på mål under den andra halvan av Hockeyettan 2018/2019 och nästan alla lag har gjort flera mål under varje match. Däremot har det också förekommit en del stök, varav det norrländska laget Asplöven har fått lämna serien helt. 

Kampen om ledningen

Oavsett om man tittar på förlängningsserierna eller Allettan är det en tuff kamp om platserna för att ta sig vidare till de kommande play off-spelen. I Allettan Norra hittar man Östersunds IK och Bodens HF i en otroligt jämn strid om förstaplatsen. Båda klubbarna ligger på 31 poäng, varav Hudiksvall HC jagar bakom på tredjeplatsen med 25 poäng. I Allettan Södra är det också jämnt varav det är Kallinge-Ronneby IF som leder med 31 poäng före Kristianstad IK med 30 poäng. Oddsen pekar mot att det är ett eller två av dessa lag som kommer att ta över en plats i Hockeyallsvenskan, efter att Almtuna och Vita hästen riskerar att åka ut efter en riktigt dålig säsong. Inför de stundande slutspelen längre fram i vår finns svaren på bettingfrågorna i hjälpavsnittet hos Mr green. Förutom ingående förklaringar av de nya spelreglerna och spellagen har man besvarat de vanligaste frågorna samt gett ingående förklaring av hur sportspelen går till och vad man ska tänka på.

Public Domain) av DoD News Photos.

Under januari och början på februari har hockeypubliken över hela landet bjudits på mängder av mål. Bara mellan den 1 och 3 februari gjordes hela 30 mål på de tre matcher som spelades i den södra vårserien. Matchen mellan Kalmar och Tyringe bjöd på otroliga 11 mål (6-5). Det är en minst lika jämn kamp i förlängningsserierna som i Allettorna varav Hammarby IF leder den östra serien, Lindlövens IF den västra och Nybro Vikings IF leder den södra. I Hockeyettan Norra är det Örnsköldsvik HF som har ledarplatsen bland de nu bara 5 återstående lagen. Asplöven har nämligen fått lämna serien med omedelbar verkan.

Utesluts helt

Hockeyklubben Asplöven från Haparanda är inte längre med i Hockeyettan och de kommer heller inte vara det under nästa säsong. I mitten av januari tvingades laget att lämna walk over mot Kiruna IF, som för närvarande ligger på en fjärdeplats, för att man sa sig sakna spelare. På grund av detta har Hockeyförbundet beslutat sig för att stryka klubbens resultat från säsongen och utesluta dem helt från serien. Varför Asplöven valde att lämna walk over har ännu inte bevarats, då klubben inte har gått ut med en förklaring. Givetvis är det en tråkig, och ovanlig, händelse och man misstänker att det klubbens tidigare problem med bland annat ekonomin som ligger bakom.

(Public Domain) av  jhconnaher.)

Asplöven har likt fler andra klubbar dragits med ekonomiska problem sedan det nya licenskravet från Hockeyförbundet infördes, vilket resulterade i att flera klubbar från norr fick avböja en plats i serien i början av säsongen. De hade helt enkelt inte råd att spela. Samtliga klubbar som har spelat mot Asplöven kommer att ersättas, och poängen ändras. Förhoppningsvis kommer inga fler klubbar att tvingas lämna serien under våren, men med tanke på de ekonomiska kraven från Hockeyförbundet finns det en risk att det kommer att bli svårt för flera klubbar att vara kvar.

Exit mobile version