Site icon hockeystaden.se

Forwarden lämnar Vita Hästen – Hockeyettan nästa?

Förbundets pinsamma miss: ”Tittade fel i spelschemat”

Vita Hästen tillkännagav under torsdagen att man valt att gå skilda vägar med forwarden Lukas Löfquist. Ny klubbadress är ännu inte klar vad det verkar.


LÄS MER: Fjolårssuccén klubblös – tränar med ny klubb

Lukas Löfquist har Hanviken som moderklubb, men spelade sin juniortid i Djurgården. Den långe och tunge forwarden åkte 2015 över till Nordamerika där han spelade för Oshawa Generals i OHL den första säsongen, för att ifjol spela i ECHL för Missouri Mavericks och Norfolk Admirals.

Inför förra säsongen återvände 22-åringen till Sverige. Västervik blev destinationen och efter tio poäng på 37 matcher i Hockeyallsvenskan skrev han i våras på för Vita Hästen i samma serie.

Men där har han inte haft någon lycka med sig och snittat mindre än tio minuter per match. Nu kommer klubben med ett pressmeddelande där de berättar att forwarden lämnar.
— Ett ömsesidigt beslut då vi inte kan garantera Lukas den istid han behöver. Då är han värd att komma någon annanstans, säger Leif Strömberg som är sportchef och huvudtränare i Vita Hästen i pressmeddelandet som finns att läsa på klubbens hemsida.

Det återstår att se vart Löfquist hamnar härnäst, men en inte alltför vågad gissning borde vara att Hockeyettan kan vara ett alternativ.

Exit mobile version