Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: I kväll kan han göra om bedriften för tredje gången

Tio heta spelare för lagen i Allettan att kika på

Anton Svensson. Foto: Henrik Skoglund

Det väntar en extremt spännande streckstrid i den södra Hockeyettan sista omgång ikväll. Men förutom att avgöra vilka lag som kliver vidare till Allettan väntar också många individuella ligor på att avgöras. Trojas målvakt Anton Svensson kan vinna målvaktsligan för andra året i rad.


LÄS MER: Hockeyettans tio främsta importer

Anton Svensson slog igenom med dunder och brak förra säsongen när han tog HC Dalen till Allettan. Redan på våren säsongen innan hade han dock låtit göra sig ett namn, då i Helsingborg, när han vann fortsättningsseriens målvaktsliga med finfina 94,72 i räddningsprocent på de åtta matcher han stod.

Förra säsongen i HC Dalen vann han grundseriens målvaktsliga i den södra serien med en procent på 94,36 och han var en starkt bidragande anledning till att gänget tog sig till Allettan för första gången någonsin. I Allettan kom han inte upp i samma fantastiska siffror, men en naturlig anledning till det kan ha varit besvikelse. Han hade nämligen anbud från allsvenskan kring jul, men fick inte lämna.
— Jag blev lite nere där efter jul när jag inte fick lämna Dalen. Sedan började jag tycka att det var roligt igen. Då gick jag sönder. Det var lite tråkigt, berättade han när jag intervjuade honom för hockeysverige.se i september.

BÖRJADE KNACKIGT I ALLETTAN

Det började alltså lite knackigt i Allettan ifjol, sedan tog det sig innan han åkte på en allvarlig knäskada. Det pratades om ett års frånvaro, men redan på försäsongen i år var 29-åringen tillbaka, nu i Troja. I Ljungby har han fortsatt där han var innan skadan och inför kvällens avslutande omgång mot Nybro på hemmaplan leder han återigen målvaktsligan med en räddningsprocent på 93,23. Närmast bakom jagar Kallinge/Ronnebys Oscar Malm på 92,80 och Vimmerbys Jonathan Stålberg på 92,79.

REKOMMENDERAT: Unikt koncept öppnar: ”Vi blir pionjärer”

Stort försprång för Svensson alltså som nästan garanterat lär knipa sin tredje seger i målvaktsligan på de fem serier han hunnit delta i under sin tid i Hockeyettan. Rätt imponerande faktiskt.

I övrigt. Hanhals Robin Carlsson leder poängligan med sina 28 poäng, en före Nybros succéfinne Janne Kivilahti. Det lär stå mellan de två i afton om vem som blir den södra seriens poängkung.

Jarkko Oikarinen. Foto: Henrik Skoglund

När det gäller skytteligan så är Carlsson i topp med sina 14 mål. Bakom honom jagar Kivilahti, Kalmars Jarkko Oikarinen, Trojas Mikael Roslund och KRIF:s Adam Hirsch på tolv mål vardera. Ruggigt slagläge för Carlsson alltså.

Även i backarnas poängliga väntar ett spännande avgörande. Mörrums Dave Lindarv och Trojas Alexander Edström har båda 18 poäng och det lär bli ett spännande rejs mellan de båda.

Exit mobile version