Site icon hockeystaden.se

Hattrick blev avgörande: “Bästa jag sett på hela säsongen”

Det spelades en synnerligen viktig hängmatch under fredagskvällen i Norrahammar mellan Dalen och Nybro. Det blev hemmalaget som gick segrande ur striden med 7-2. Detta sedan Ian Örnskog gjort ett äkta hattrick i den tredje perioden. Två av målen i boxplay.

Dalen och Nybro hade en match att ta igen på de övriga lagen i toppen av den södra Hockeyettan. Båda låg inför utanför topp fem som ger spel i Allettan efter jul med 33 respektive 34 poäng.

Det blev Dalen som tog en blytung seger efter mål av Ian Örnskog (3), Julius Selle Larsson, Erik Glimberg och Patrik Magnusson. Men det skulle sitta hårt inne. Ett ledningsmål i den första perioden följdes av en snabb kvittering innan Dalen kunde gå ifrån till 3-1 efter en bra andra period från deras sida.

Den tredje perioden blev dramatisk. Nybro reducerade i början innan Dalen återigen kunde dra ifrån till en tvåmålsledning. Då drog Kalle Hult på sig 5+20 för en huvudtackling. Men det bar sig inte bättre än att Dalen kunde utnyttja det i spel i numerärt underläge. Ian Örnskog blev tvåmålsskytt i spel med en man mindre på banan.
— Jag tycker vi kom ut jävligt bra från start och tar tag i taktpinnen direkt. Andra perioden är det bästa jag sett på hela säsongen. Det visar att vi kan vara ett jävligt bra lag när vi vill det. Nu ska vi fortsätta så här på söndag också, kommenterade Ian Örnskog till DalenTV efter matchen.
— Det är att man spelar med bra spelare också, kommenterade han sitt hattrick.

Nybros mål gjordes av Sebastian Borg och Johan Järlefelt.

Förlusten för Nybro innebär att spel i Allettan efter jul nu är en bit borta och den frustrationen tog någon i den månghövdade Nybro-klacken ut på plexiglaset som helt sonika sparkades ur sitt fäste, vilket ledde till ett kortare spelavbrott.