Site icon hockeystaden.se

SHL-klubbens målvaktstränare hymlar inte om målet: “SM-guld”

Dalenpodden drog ut på en roadtrip och i Malmö Arena fann vi HC Dalens förre målvaktstränare Henning Sohlberg som var med i klubben när klivet från tvåan till ettan togs.

Henning Sohlberg har själv en aktiv karriär bakom sig mellan stolparna och hans plan var att den skulle fortsätta i HC Dalen, en klubb han varit i tidigare. Men den dåvarande tränaren Johan Lindbom köpte inte den idén, men föreslog istället att Henning skulle komma in i klubben som målvaktstränare.

På den vägen är det och numera huserar den nyblivne 30-åringen i Malmö Arena som är hans arbetsplats. Där har han bland annat ansvaret för klubbens målvakter Cristopher Nihlstorp och Oscar Alsenfelt, ett målvaktspar som är bland de främsta i hela SHL.

Under den knappa timmen långa episoden får vi veta i stort sett allt om Hennings resa från HC Dalen till Malmö Redhawks, vi får veta vem som är mest vältränad i Malmös ledarstab och vi lär oss också att Henning, som sänker medelåldern rejält bland tränarna, faktiskt har många av dem på gamla idolkort hemma i byrålådan.

Han hymlar inte heller om målet. 2017 stod han på den förlorande sidan i en SM-final. Det vill han aldrig vara med om igen.

Dessutom…

*Vem av Malmös målvakter var det egentligen som rakade av Henning håret?
*Detta skulle han inte uppskatta att få i 40-årspresent.
*Vem i Malmös ledarstab har han gett sig tusan på att besegra på motionscykeln?
*Hur var det att komma hem till Kinnarps Arena och möta moderklubben?
*Är en tränarroll i SHL egentligen så glassig? Hur långa dagar är det?
*Berättar om sitt favoritlag i fotboll och vilken annan sport han drömmer om att åka och titta på.
*Tack vare sitt namn fick han fördelar i Norge.

Dalenpodden är ett samarbete mellan HC Dalen, Henrik Skoglund media och nickes.com. Om ni vill kan ni gå in på www.nickes.com/dalenpodden för att fylla i en intresseanmälan för att åka med till hockey-VM i Bratislava våren 2019 och heja fram Tre Kronor.

Ni kan med fördel lyssna på episoden via denna länk eller i spelaren nedan.

Exit mobile version