Site icon hockeystaden.se

LISTA: Så många spelare har de allsvenska klubbarna på lån i Hockeyettan

HV71-bossen: ”För allt i världen så vore det otroligt elakt”

Hockeyallsvenskan har inför den här säsongen infört begränsningar gällande spelarlån in från SHL-klubbarna. Dock finns inga gällande regler för lån ut. Hockeystaden.se har tittat över de spelarlån från allsvenska klubbar som just nu befinner sig i Hockeyettan.


LÄS MER: SKOGLUND: Så slutar södra Hockeyettan

Efter den förra säsongens lånecirkus bestämde sig de allsvenska klubbarna för en intern överenskommelse som går ut på att begränsa antalet spelarlån från SHL. Regeln som gäller är att ligans klubbar kan låna maximalt tre spelare från SHL: En målvakt och två utespelare.

En och samma SHL-målvakt kan maximalt lånas in vid två tillfällen under säsongen och för utespelare gäller att spelarna kan tas in vid varsitt tillfälle under säsongen, alternativt att man lånar en spelare vid två tillfällen. Undantag kan dock göras om fler än en spelare spelare blir uttagna till landslag. Då kan man få kalla in ersättningsspelare under den perioden.

Några av anledningarna till att regeln kom till var att de allsvenska klubbarna vill bygga sina egna profiler och att de inte vill uppfattas som farmarklubbar till SHL.

Men att låna ut spelare neråt i systemet är inte på något vis begränsat och hockeystaden.se ger er hur det ser ut just nu gällande spelarlån från allsvenska klubbar till Hockeyettan. Notera gärna att eliteprospects.com är källan och det är alltså deras uppgifter som gäller.

Notera även att det finns fler spelare än de nedan som just nu är på lån till Hockeyettan. Men nedan är det bara de som tillhör allsvenska klubbar.

BJÖRKLÖVEN (4):

Nils Karlsson (b), Teg
Hardy Häman Aktell (b), Vännäs
William Eriksson (fw), Vännäs
Emil Norberg (fw), Vännäs

MODO (3)

Tomislav Lovric (b), Enköping
Oscar Öhman (fw), Troja
Max Tjernström (fw), Örnsköldsvik

TINGSRYD (3)

Elias Gunnarsson (b), Tyringe
Robin Vernström Palmqvist (fw), Kallinge/Ronneby
Lukas Fransson (fw), Tyringe


LÄS MER: Hockeyettans fem fulaste klubbmärken

ALMTUNA (2)

Teodor Nyström (b), Enköping
Filip Andersson (b), Kallinge/Ronneby

OSKARSHAMN (2)

Måns Hansson (b), Kristianstad
Tobias Frid (fw), Tyringe

PANTERN (1)

Tim Hultstrand (mv), HC Dalen

KARLSKOGA (1)

Martin Lindberg (b), Visby/Roma

Exit mobile version