Site icon hockeystaden.se

“Jag tror att många här inne skulle kunna spela i allsvenskan”

Varje år ser vi spelare som tar kliv högre upp i seriesystemet och anpassar sig väl till sin nya miljö. I den senaste episoden av Dalenpodden gästar Dalens trotjänare Erik Glimberg och då avhandlas just detta ämne.

Det är ingen överdrift att påstå att HC Dalens spelskicklige center Erik Glimberg är en av Hockeyettans mest underskattade spelare. År efter år gör han stor nytta i lagets matcher, många gånger helt i det tysta. Men det faktumet är ingenting som verkar bekymra honom nämnvärt.

25-åringen har HV71 som moderklubb och efter två säsonger i J18-laget, med SVT-experten Patrik Ross som tränare förövrigt, så tvingades han lämna då han inte tog plats i klubbens Superelitlag. Valet föll på Dalen, men det fanns faktikst andra klubbar som visade mer intresse än föreningen han nu håller på att bli en legendar i. Detta med nummer sju på ryggen, ett nummer val som väckt en del tankar hos Glimberg berättar han i podden.

Tanken var att centern skulle spela J20-hockey när han kom till Dalen 2011. Men istället flyttades han nästan omgående upp i a-laget av dåvarande tränaren Johan Lindbom. Sedan dess har Glimberg växt in i rollen mer och mer och har under flera säsonger varit en av lagets mest bärande spelare, lagkapten som han är.

Många menar att Erik Glimberg mycket väl skulle kunna växa in på högre nivåer också. Han själv menar på att det mesta handlar om anpassning när man ska kliva upp en division.
— Oftast är det ju så att, nu säger jag inte att det kommer bli så, men tar man steget från en division, jag trodde aldrig jag skulle klara att spela i ettan när vi spelade i tvåan, så vänjer man sig. Man anpassar sig efter var man spelar, sen såklart så finns det ju en gräns. Annars skulle alla spela i SHL eller NHL. Men jag tror att många härinne skulle kunna spela i allsvenskan, sen skulle inte hela laget ihop kunna göra det. Men tror man bara på sig själv och anpassar sig så tror jag många har det i sig.

Dalenpodden är ett samarbete mellan HC Dalen, Nickes.Com och Henrik Skoglund media. Ni kan om ni vill klicka er in på www.nickes.com/dalenpodden och där fylla i en intresseanmälan för att följa med till hockey-VM i Bratislava 2019.

Episoden kan med fördel avnjutas via Podbean. Eller varför inte direkt i spelaren nedan.

Exit mobile version