Site icon hockeystaden.se

Tempen stiger – här är senaste hånet till rivalen från uppstickaren

SKOGLUND: Så slutar södra Hockeyettan

Temperaturen stiger rejält inför eftermiddagens premiärderby mellan Nybro och Kalmar i den södra Hockeyettan. Närheten mellan orterna och det faktum att de inte mött varandra i tävlingssammanhang på år och dag gör säkert sitt till. Under lördagsmorgonen kom ett nytt hån från Kalmarhåll.

LÄS MER: Tränarens pik mot förre stjärnan: ”Han blir ju bekymrad om man höjer rösten”

Tre mil skiljer mellan orterna Kalmar och Nybro. Men hockeymässigt har det genom åren skiljt större avstånd än så. Där har Nybro varit den naturliga storklubben i regionen. Men Kalmar har satsat på senare år och är nu uppe på samma serienivå som grannen.

EN SEGER VARDERA

Lagen har mötts i två träningsmatcher under försäsongen och har en seger vardera. Inför dagens premiärderby är tempen av naturliga skäl uppe på febertemperaturer. Tidigare i veckan gick den Kalmarbaserade sajten alarmstreeet.se ut med en underfundigt hånfull text mot antagonisten som var tänkt att vara en reseguide för Kalmarfansen inför resan till Liljas Arena, men som dröp av ironi och sarkasmer.
“Lämna vackra Kalmar och kör väg 25 västerut. När ni efter ca 20 minuters färd närmar er Preem ‍‍‍som ni normalt bara kör förbi svänger ni INTE vänster mot Halmstad, japp ni läste rätt. Ni svänger alltså höger. Där finns rastplatsen Nybro.”

Idag skickade Instagramkontot Inside Kalmar HC ytterligare en syrlig passning västerut när de la upp en bild på Nybros klubbchef Rasmus Aro iförd Kalmardräkt med följande text:
“Gameday! Alla håller på Kalmar Hockey Club, så även Nybro Vikings klubbchef Rasmus Aro.”

Aro har Nybro som moderklubb men har några säsonger bakom sig som målvakt i Kalmar HC mellan åren 2011 och 2016.

Exit mobile version