Site icon hockeystaden.se

Efter fula tacklingen i premiären – så är statusen med forwarden

SKOGLUND: Så slutar södra Hockeyettan

Det var i gårdagens premiärderby mellan Kristianstad och Tyringe som hemmalagets Roger Olsson fick rullas ut på bår efter en ful tackling. Idag kommer besked om skadorna 26-åringen drog på sig – bland annat hjärnskakning och en axel ur led.

LÄS MER: Hockeyettans fem fulaste klubbmärken

Det var sent i den tredje perioden, vid ställningen 5-0 till Kristianstad, som Tyringes Sebastian Freed Karlsson delade ut en ful tackling i ryggen på Kristianstadforwarden Roger Olsson. Olsson dundrade in i sargen med huvudet före och fick rullas ut på bår.

MISSADE STÖRRE DELAR AV FÖRRA SÄSONGEN

Journalisten Daniel Grozdanovski skriver i sin egen blogg på Kristianstadsbladet att han varit i kontakt med Olsson och fått följande svar via SMS:
“Tack, jag lever och är hemma från akuten. Några skråmor? En axel är ur led, jag har en lättare hjärnskakning och mjukdelar i nacken är sträckta/stukade.”

Sebastian Freed Karlsson fick matchstraff för tilltaget och enligt Grozdanovski ska Kristianstad ha gett matchvideon till domaren i matchen, Morgan Claesson, och det krävs väl inget geni för att förstå att syftet med det är hoppet om att händelsen ska granskas av disciplinnämnden.

Skadorna på Roger Olsson tyder ju på att det kan bli en längre konvalescens och det var knappast vad forwarden behövde. Han spelade bara två matcher förra säsongen på grund av skador.

Exit mobile version