Site icon hockeystaden.se

Närmare 600 matcher i NHL och Stanley Cup-mästare – nu blir han tränare i Hockeyettan

LISTA: Hockeyettans NHL-exportörer

Kristianstad släppte på måndagen nyheten att den förre NHL-backen Andreas Lilja blir ny assisterande tränare i klubben bakom Mikael Gath.

Det är via sin hemsida som Kristianstads IK meddelar att Andreas Lilja nu blir assisterande tränare bakom nye sportchefen och huvudtränaren Mikael Gath.
— Det som lockar är att få jobba med ett lag som vill uppåt samtidigt som jag har jobbat med Micke innan och vet hur han vill att laget ska spela. Vi har samma idé om hur hockey ska spelas samtidigt som jag själv brinner för att utveckla spelare till nästa nivå, säger Andreas Lilja till Kristianstads hemsida.

VANN STANLEY CUP MED DETROIT

Andreas Lilja avslutade sin egna framgångsrika spelarkarriär 2015 med att föra upp klubben till SHL. 2008 vann han Stanley Cup med Detroit och kom att spela totalt 580 NHL-matcher för Red Wings, Los Angeles Kings, Florida Panthers, Anaheim och Philadelphia.
— Målet för laget är att gå upp i Allsvenskan och inget annat. Min egen målsättning är väldigt kortsiktig, ta upp Kristianstads IK i Allsvenskan. Samt att bli en tränare som kan hjälpa alla spelare till nästa nivå genom att vara delaktig i spelarnas personliga utveckling, säger Lilja.

I samband med detta meddelar Kristianstad att de förlängt kontraktet med målvakten Joel Gistedt (två år) och forwarden Mikael Johansson (ett år).
— Jag skrev på ett två års kontrakt för jag trivs otroligt bra i föreningen, staden och med allt folk runt omkring, kommenterar Gistedt sin förlängning.

Exit mobile version