Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: De gör en kanonvärvning och allt jag kan tänka på är dansband

SE HELA DEN NUVARANDE KRIF-TRUPPEN HÄR

Kallinge/Ronneby landade en rejäl klassvärvning under fredagen och då går tankarna till en dansbands-hit som var kolossalt populär på 90-talet och som fortfarande håller måttet.

Kommer ni ihåg dansbandet Black Jacks hit “Inget stoppar oss nu”? Om inte får ni den er serverad längst ner i detta inlägg. För det är nämligen titeln jag hakar upp mig på och inte kan släppa efter gårdagens, med Hockeyettan mått mätt, supervärvning av Kallinge/Ronneby då de landade Niclas Lehmann. 28-åringen förövrigt född 1990, samma år som Black Jacks hit blev utgiven av Frituna skivbolag.

KRIS I KRIF

Sommaren 2016 var det kris och tandgnissling i trakterna av Ronneby. KRIF låg pyrt till ekonomiskt och spelarna lämnade i parti och minut. Tillslut fick sportchefen Mikael Johansson klartecken att börja bygga en ny trupp och den utmaningen tog han minsann sig an på ett bra sätt. Minns att det var mitt i sommaren och de flesta spelare hade redan klart med ny klubb.

Det var under de hektiska veckorna som han hittade många av de spelare som bidrog till att ta laget till Allettan båda de säsonger som passerat sedan dess. Våren och sommaren 2017 kom fina namn som Karl Olovsson och Oskar Lindgren in samt att Sebastian Magnusson och målvakten Oscar Malm lockades tillbaka från Kristianstad respektive Pantern. Till denna säsongen kommer den före detta KRIF-spelaren Stefan Söder tillbaka.

Till denna säsong är det idel intressanta namn in på pluskontot för Blekingegänget. Daniel Andersson som hämtas från Kristianstad kommer in med rutin och gör det tufft och tungt med motståndarna. Dessutom kan han göra poäng. Erik Brissle är en spelare som det känns som att det går att ta ut hur mycket som helst av.

MYCKET INTRESSANTA NAMN IN

Vidare på anfallssidan plockas Filip NormanViktor Holmkvist och Stefan Söder in och de är alla toppvärvningar som alla tre skulle platsa i de flesta förstakedjor runt om i Hockeyettan.

Även backsidan ser intressant ut där bland andra Nicklas Sjölund från Vita Hästen ansluter. Han värvades till Norrköpingslaget från Väsby mitt under säsongen men ansågs inte värd att satsa vidare på och dumpades i våras. Det finns definitivt potential i den här grabben och det finns fog för en tro på ett genombrott av stora mått den här säsongen. I Eric Backman får man en back som vet vad det handlar om på nivån.

Oscar Malm fortsätter i kassen och som parhäst får han junioren Daniel Rosengren från Djurgården. Samma klubb som Robin Jensen hämtades ifrån för två säsonger sedan. Vi vet ju alla hur det gick.

TVÅ AVANCEMANG PÅ TVÅ SÄSONGER

Till denna spännande anrättning adderar de nu också Niclas Lehmann. Centern som på två säsonger gått upp med lika många lag. 2017 var det med Troja och mycket av deras avancemang då berodde på Lehmann som gjorde sju mål i kvalspelet. Fyra av dessa var matchavgörande i kvalserien. Snacka om att kliva fram när det som bäst behövs.

Ifjol var Niclas Lehmann en stor bidragande anledning till Västerås fina resultat i grundserien och Allettan. 38 poäng på 37 matcher blev det innan han tvingades vila i slutet av Allettan efter att ha utsatts för ett smutsigt överfall av Bodens Albin Eklund.

Många trodde hela säsongen var spolierad, men Lehmann kom tillbaka till kvalserien och bidrog med ytterligare tre assist till Västerås framgång som slutade i avancemang.

Två avancemang på två säsonger och nu ska han alltså in i detta mycket intressanta gäng som kommande säsong ska representera Kallinge/Ronneby. 2016/2017 inleddes rörigt men slutade ändå i playoff två. Bygget fick mogna till under förra sommaren och då bar det till en serieseger i den södra grundserien, en fjärdeplats i Allettan och till sist uttåg i playoff tre mot Piteå.

INTE BARA ROSA FLUFFIGA MOLN

Självklart finns det en del mörka moln på Kallingehimlen också. De har gjort några rejält tunga tapp i förra säsongens genombrottsman Alexander Lunsjö och poängbäste backen Josef Ingman bland annat. Vidare har målvakten Isak Edman flyttat och den skicklige backen Marcus Karlström ska testa vingarna i Tingsryd. Tränaren Per Ljusteräng flyttar också han till Tingsryd. Det var han som byggde laget som under två säsonger växte sig så pass starka att de nästan gick till kvalserien. Det är inte klart än, men mycket mycket mycket tyder på att det blir rutinerade Charles Franzén som tar över som huvudtränare och det ska bli intressant att se hur han förvaltar den påbörjade resan.

Det ska in ytterligare ett par spelare i truppen men redan nu känns det här oerhört spännande och KRIF blir laget att slå i söder. Får man inte lite känslan av att det redan nu gnolas på Black Jacks “Inget stoppar oss nu” i Blekinge?

Exit mobile version