Site icon hockeystaden.se

LISTA: “Ska inte tro att det går att komma och tjäna massa pengar och sen inte prestera”

Det pratas mycket om att hjärta och själ är viktiga ingredienser för en klubbs framgång. Det talas också mycket trotjänare inte existerar längre inom hockeyn. Sajten tog eliteprospects till hjälp för att röna ut vilka klubbar i den södra Hockeyettan som har en trupp som spelat flest matcher för den nuvarande föreningen.

Det krävs knappast ett geni av Einsteinmått för att lista ut att kulturbärare är viktiga för ett lag. Personer som vet hur det funkar och som kan lotsa in nykomlingar i just deras klubbs anda. Så funkar det egentligen överallt i samhället, på arbetsplatser, styrelser etc, etc.

Hos lagen i Hockeyettan får vi mellan varje säsong se en mängd flyttar. Vissa spelare flyttar i sidled, andra uppåt i seriesystemet och en del väljer att kliva ner en eller flera nivåer för att lira vidare. Men bara för att det ser ut så innebär det inte att trotjänare och kulturbärare inte existerar i tredjeligan. Med hjälp av eliteprospects tittade hockeystaden.se över hur det ser ut hos klubbarna i den södra Hockeyettan gällande antal spelade matcher för deras nuvarande klubb.

Det ska noteras att trupperna i många fall inte är helt klara, detta är siffrorna som gäller per 6 juli 2018. Observera också att detta enbart gäller seriematcher, ej playoff/kval/slutspel och siffrorna i klubbarnas egna arkiv naturligtvis ser annorlunda ut.

12. TYRINGE, 353 MATCHER

Klubben har brottas med ekonomin och därtill har det dessutom varit rörigt i leden. Detta har självklart lett till en hög omsättning av spelare. 24-årige backen Mattias Eriksson är den med flest matcher i den nuvarande truppen, 150 stycken.

11. MÖRRUM, 587 MATCHER

Har varit nere och vänt i division två och det har naturligtvis satt sina spår. Forwarden Andreas Grönqvist är överlägsen veteran gällande antalet matcher med 164 till antalet.

10. HANHALS, 687 MATCHER

Börjar så sakteliga samla ihop till en kärna nu med spelare som gjort några säsonger i klubben. Centern Fredrik Johansson är den som spelat flest matcher med 256. Ludvig Rantanen god tvåa med 149 matcher.

9. KRISTIANSTAD, 743 MATCHER

Satsningen mot Hockeyallsvenskan höll inte hela vägen och nu pågår renoveringsarbete som ska mynna ut i en stramare ekonomisk kostym är tanken. Poängmaskinen Fredrik Hansson kom till klubben 2011 och har sedan dess varit den trogen, förutom en sex matcher lång utflykt till IK Pantern. Det har resulterat i 266 matcher för 30-åringen.

8. KALLINGE/RONNEBY, 748 MATCHER

Tvingades på grund av ekonomiska skäl till en rejäl ombyggnation av truppen för två år sedan. Sebastian Magnusson var en av de som drog då, men redan efter en säsong var han tillbaka i klubben han representerat sedan 2011. 213 matcher har det blivit för Magnusson och till denna säsong är också Stefan Söder tillbaka som skrudat sig i KRIF-tröjan hela 160 gånger tidigare under karriären.

7. HALMSTAD, 774 MATCHER

Marcus Borgh debuterade i a-laget redan säsongen 2010/2011 och har sedan dess blivit kvar där. 219 matcher har det blivit hittills för 25-åringen.

6. HELSINGBORG, 919 MATCHER

Har en kärna bestående av trion Julius Bergkvist (257), Ludvig Jansson (209) och Anton Sjöstrand (168) som totalt har gjort 20 säsonger i klubben. För några säsonger sedan var Sjöstrand klar för Dalen men hemlängtan blev för stor och kontraktet bröts, förra säsongen spelade han för Hanhals men är nu tillbaka igen. Det verkar helt enkelt som att det går att trivas i Olympiarinkens katakomber.

5. KALMAR, 1003 MATCHER

För ett par år sedan bestämde sig klubben för att satsa sig bort från källaren och under hela den resan har kameleonten Mikael Friberg hängt i. 27-åringen har anpassat sitt spel efter serienivå och är enormt uppskattad i Iffehallen. 206 matcher har det blivit för gnuggaren och på andra plats hittar vi Daniel Rosenqvist som till hösten går in på sin åttonde raka säsong.
— Man ska inte tro att det går att komma och tjäna massa pengar och sen inte prestera. Det är hårt arbete och blod, svett och tårar som gäller här, har kulturbäraren Mikael Friberg sagt tidigare om vad som gäller när man sticker in näsan i Kalmars omklädningsrum.

Mikael Friberg. Foto: Henrik Skoglund

4. VIMMERBY, 1129 MATCHER

Det är lätt att falla för villfarelsen att det är svängdörrar i Vimmerby ishall gällande spelare som kommer och går ut och in i truppen. Men klubben har en rejäl kärna av spelare där fem spelare har 100 matcher eller fler. Dessutom är Mattias Wigley och Oskar Carlsson på god väg att ha skrudat sig tresiffrigt i den svartgula tröjan. Backarna Jacob Isaksson (222) och Pelle Ström (207) är de som bäst vet hur det är att spela i Vimmerby.

3. DALEN, 1495 MATCHER

Dalentränaren Per Gustafsson vann fyra SM-guld med HV71 som spelare. Detta i en trupp som var väl sammansvetsad och full av spelare som varit mycket länge i föreningen. Han är på väg att bygga upp något liknande i grannklubben där lagkaptenen Erik Glimberg sedan 2011 skrapat ihop 215 matcher. Timmie Persson, Viktor Näslund, Julius Selle Larsson och Anton Johansson är andra spelare att nämna när det kommer till kategorin stomspelare.

2. NYBRO, 1748 MATCHER

Sex spelare har gjort över 100 matcher för klubben och den sjunde, Rasmus Johansson, behöver bara ställa ut skridskorna i höstens premiär för att nå den milstolpen också. Marcus Mellström (310) och Patrik Fransson (274) är veteranerna i den nuvarande truppen och de båda går mot tvåsiffrigt gällande antal säsonger i tröjan med den glada pilsnerfarbrorn på bröstet.

1. TROJA, 2049 MATCHER

Trotjänarnas trotjänare Daniel Karlsson tronar i topp med sina 589 matcher för Ljungbyklubben. 31-åringen har aldrig representerat någon annan klubb än moderföreningen. Detsamma gäller Mattias Åkesson som också han lär komma upp till milstolpen 500 seriematcher under säsongen om inget oförutsett inträffar. Alexander Edström (267), Jonatan Nielsen (195) och Anton Johansson (192) är andra spelare att nämna.

Exit mobile version