Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Varför bränna allt krut i den första omgången?

Hockeyettan har tagit till ett nytt grepp gällande premiäromgången. Innovativt, och sådant ska premieras. Men samtidigt, ska allt krut brännas redan i starten?

Som det verkar så ska alltså den första omgången av Hockeyettan i höst spelas med derbykaraktär. Exempelvis drabbar uppstickaren Kalmar samman med storebror (kanske inte så länge till?) Nybro redan i premiäromgången. Jag tycker att det är ett spännande initiativ som ligan tagit och jag applåderar nytänkande. Men med det sagt innebär det inte att jag måste tycka om idén.

För det känns lite som att en premiärmatch säljer sig själv. Lagen, fansen och vi hockeynördar har gått och väntat en halv evighet på att tävlingsmatchandet ska dra igång och med sådana premisser hade vilken match som helst funkat egentligen. Nu blir det ju såklart extra hett med derby, men ni fattar grejen.

Sanningen och säga så förstår jag inte riktigt varför man överhuvudtaget ska klumpa ihop rivalmatcher till samma omgång. Det är väl bättre att sprida ut det hela över hösten? Nu kommer vi få en stekhet omgång ett där haussen kommer vara total. Men hur kommer det se ut i omgång åtta när inga rivalmatcher spelas alls. Där hade ju gärna seriemakarna fått peta in mötet KRIF-Mörrum exempelvis, Slaget om Blekinge.

Däremot gillar jag konceptet med derbyn/rivalmöten som inledning av Allettan. Men en serien säljer sig själv, med Hockeyettanmått mätt, rätt bra ändå och där kan man offra de hetaste matcherna från start.

Well. Det fick bli en kortis detta. Vem har tid att sitta här när en flötig och såsrinnande pizza väntar.

Ciao.

Exit mobile version