Site icon hockeystaden.se

Hockeystaden Awards – Årets målvakt

Vilka var egentligen bäst i Hockeyettan säsongen som gick? I elva delar kommer hockeystaden.se utse de som var bäst i respektive kategori. Nu har det blivit dags att utse den som var bäst i en väldigt viktig kategori, nämligen Årets målvakt.

LÄS MER:
Hockeystaden Awards – Årets sportchef

Det sägs att målvakternas betydelse är mer än halva laget. Och visst innebär det en stor press att stå där längst bak som en sista utpost mellan katastrof och succé. Ett litet misstag märks så väl och kan vara helt avgörande.

ÅRETS MÅLVAKT:

Nominerade:
Marcus Dahlbom, Västerås
Tim Juel, Östersund
Pavel Krajcovic, Boden

VINNARE: MARCUS DAHLBOM, VÄSTERÅS

LÄS MER:
Hockeystaden Awards – Årets tränare

28-åringen visade redan för några år sedan att han var en målvakt av hög klass för nivån. När han nu återkom till ligan med sitt Västerås utmålades värmlänningen märkligt nog som lagets svaga punkt.

Svaret på det från Dahlbom? Han vann den totala målvaktsligan både gällande räddningsprocent och insläppta mål per match. Vidare spikade han igen i playoffspelet och såklart vann han målvaktsligan i kvalserien som slutade så lyckosamt för Västerås.

LÄS MER:
Hockeystaden Awards – Årets överraskning (lag)

Allt detta gjorde han med tvivel och stort tryck från omgivningen att Västerås bara skulle ta klivet tillbaka till Hockeyallsvenskan. Det tyder på klass, hög klass.

Exit mobile version