Site icon hockeystaden.se

Hockeystaden Awards – Årets kapten

Vilka var egentligen bäst i Hockeyettan säsongen som gick? I elva delar kommer hockeystaden.se utse de som var bäst i respektive kategori. Det sjätte priset att delas ut går till Årets kapten.

LÄS MER:
Hockeystaden Awards – Årets back

Att vara lagkapten är en ära och med det följer en del ansvar. Många lag sätter kulturbärare i rollen att bära ett “C” på tröjan, andra sätter den stora stjärnan i den upphöjda positionen. Ett tredje alternativ är den hårt jobbande defensive specialisten som alltid gör sitt jobb oavsett vad. Det optimala är så klart en kombination av alla dessa egenskaper.

LÄS MER:
Hockeystaden Awards – Årets sportchef

Av de tre finalisterna nedan är två synnerligen rutinerade och alla tre nådde stora framgångar med sina lag. Men bara en ledde sitt lag till det ultimata priset.

ÅRETS KAPTEN:

Nominerade:
Martin Eklund, Huddinge
Magnus Isaksson, Piteå
Fredrik Johansson, Västerås

VINNARE: FREDRIK JOHANSSON, VÄSTERÅS

LÄS MER:
Hockeystaden Awards – Årets överraskning (lag)
Hockeystaden Awards – Årets junior

Det var närmast chockartat när Västerås på våren 2017 rasade ur Hockeyallsvenskan och ner i landets tredjeliga. Ingen visste egentligen vad som skulle hända och för veteranen Fredrik Johansson hade det faktiskt varit ett enkelt val att välja en annan klubb eller göra bokslut på karriären. Han har ju varit med om en del om man säger så med SM-guldet 2003 med Frölunda som höjdpunkt.

LÄS MER:
Hockeystaden Awards – Årets tränare

Men Munkedalspojken beslutade sig för att följa med laget han hade gjort elva säsonger för och den tolfte spenderades i Hockeyettan med högst troligt monumentala krav på spelarnas axlar om en snabb återkomst.

Med nästan ett helt nytt lag ledde 34-åringen styrkorna på isen och med två mål av härföraren hemma mot Troja/Ljungby den 12 april såg Västerås till att greja avancemanget redan i kvalseriens näst sista omgång. Snacka om viktiga mål och att kliva fram när det gäller som mest.

Exit mobile version