Site icon hockeystaden.se

Hockeystaden Awards – Årets sportchef

Vilka var egentligen bäst i Hockeyettan säsongen som gick? I elva delar kommer hockeystaden.se utse de som var bäst i respektive kategori. Det fjärde priset att delas ut går till Årets sportchef.

LÄS MER:
Hockeystaden Awards – Årets överraskning (lag)

Det är inte bara i scoutingverksamheten och värvandet en sportchef är involverad. Titeln kräver så mycket mer än så och många är de historier om sportchefer som i timtal legat på knä för att skruva ihop sina efterlängtade värvningars nyinköpta möbler som de vill ha i lägenheten som sportchefen alldeles garanterat varit inblandad i att fixa fram.

Utöver det så ska sportchefen oftast ta obekväma beslut. Både gällande sparkandet av tränare, men också med löner och allt annat som kommer till.

Nedan har ni tre sportchefer som den här säsongen lyckats väldigt, väldigt bra med sin lagbyggen.

ÅRETS SPORTCHEF:

Nominerade:
Mats ‘Horndal’ Johansson, Borlänge
Mikael Johansson, Kallinge/Ronneby
Patrik Zetterberg, Västerås

VINNARE: MIKAEL JOHANSSON, KALLINGE/RONNEBY

Egentligen får Mikael Johansson priset till viss del retroaktivt för insatserna han gjorde under sommaren 2016. Ni minns hur det var: Ekonomin var körd i botten och det var ett tag osäkert om klubben ens skulle kunna fortsätta spela i ettan. Johansson fick sena besked om kommande års budget och allt var allmänt kaos.

LÄS MER: 
Hockeystaden Awards – Årets tränare

Men det Mikael Johansson lyckades få ihop med de usla förutsättningarna lade faktiskt grunden till succén 2017/2018 som nästan ledde hela vägen till kvalserien. Då, sommaren 2016, värvade sportchefen in över 20 man. Unga, talangfulla och synnerligen intressanta, men kanske inte helt flygfärdiga då. Men det var de den här säsongen minst sagt och det tyder på ett mycket gott hockeyöga hos herr Johansson, en viktig egenskap för en sportchef minst sagt.

Det är rätt strongt att under de förutsättningar som rådde lyckas landa en sådan guldklimp som Alexander Lunsjö som den här säsongen fullkomligt exploderade och kom tvåa i ettans totala poängliga. Vidare lyckades “Klondike Mike” locka de starka backarna Mikael Kurki, Martin Ekström och Josef Ingman till Blekinge. Spelare som var oerhört nyttiga säsongen som var. För att inte tala om målvakten Isak Edman som bildade ett starkt målvaktspar med Oscar Malm säsongen som var.

LÄS MER:
Hockeystaden Awards – Årets junior

Det kryddade Mikael Johansson med starka värvningar även inför den här säsongen och kompotten rördes ihop av mycket skicklige tränaren Per Ljusteräng som anställts av sportchefen en gång i tiden.

Exit mobile version