Site icon hockeystaden.se

Hockeystaden Awards – Årets överraskning (lag)

Vilka var egentligen bäst i Hockeyettan säsongen som gick? I elva delar kommer hockeystaden.se utse de som var bäst i respektive kategori. Nu har det blivit dags för Årets överraskning gällande lag.

LÄS MER:
Hockeystaden Awards – Årets tränare

Det händer varje säsong att lag underpresterar respektive överpresterar. Ifjol var det bland annat Väsby som fick oss att tappa hakan med sin framfart i den norra allettan. I år fanns det mängder med lag att välja mellan och hur mäter man egentligen graden av överraskningseffekt? Den är ju högst individuell.

I den här kategorin hade egentligen sju-åtta gäng kunnat slå sig in som finalister. Men endast tre är kallade och det blev dessa tre efter moget övervägande.

ÅRETS ÖVERRASKNING (LAG):

Nominerade:
Boden
Borlänge
Kallinge/Ronneby

VINNARE: BODEN

Boden berör. Minst sagt. I slutet av säsongen skrevs det spaltmeter på spaltmeter om olika negativa incidenter. Men om vi blickar bort från det ett tag så kan man konstatera att Boden stod för en enastående comeback i Hockeyettan.

Som nykomlingar tog de sig hela vägen till Allettan och väl där landade de in på en stark sjätteplats, med god marginal till lagen nedanför. Detta gjorde de trots att de var hårt skadedrabbade under säsongen. Visst kan man säga att Boden, till skillnad mot andra nykomlingar, mönstrade ett synnerligen rutinerat gäng. Men det tar ändå inte bort insatsen.

LÄS MER:
Hockeystaden Awards – Årets junior

Säsongen slutade först i en nervdallrande match 3 i playoff 2 mot Kallinge/Ronneby, ett lag som förövrigt var ytterst nära att snuva Boden på den här utmärkelsen i Hockeystaden Awards.

Det sägs att det största steget att ta i den svenska seriepyramiden är det mellan tvåan och ettan. Boden visade att det påståendet inte stämmer för alla och visade med eftertryck att de kommer att bli att räkna med under många år framöver.

Exit mobile version