Site icon hockeystaden.se

Hockeystaden Awards – Årets junior

Vilka var egentligen bäst i Hockeyettan säsongen som gick? I elva delar kommer hockeystaden.se utse de som var bäst i respektive kategori. Nu har det blivit dags att kora Årets junior.

Hockeystaden Awards – Årets tränare

Hockeyettan är känd för att vara en förädlingsplats av de unga spelare som inte riktigt ännu lyckats ta sig upp till det absoluta toppskiktet. Under den nyss avslutade säsongen fanns det en hel del spelare födda senast 1998 som gjorde avtryck i landets tredje. Men i slutändan var de tre finalisterna rätt givna. Desto svårare att utse en vinnare.

ÅRETS JUNIOR:

Nominerade:
Måns Hansson, Kristianstad
Pontus Holmberg, Västerås
Jacob Karlsson, Kalix

VINNARE: MÅNS HANSSON, KRISTIANSTAD

Det tillhör faktiskt inte vanligheterna att en spelare som kommer direkt från Superelit sätter sådant avtryck inom seniorhockeyn direkt. Än mer imponerande blir det om man tar det faktum i beaktande att den nyss fyllda 20-åringen tillhörde de mer bidragande i storsatsande Kristianstad med stjärnspelare och rutin på varje position.

Måns Hansson blev poängbäste back i Kristianstad och slutade femma i backarnas poängliga i hela Hockeyettan totalt med sina 4 mål och 28 assist.

Succén belönades efter säsongen med ett allsvenskt kontrakt hos Oskarshamn.

Exit mobile version