Site icon hockeystaden.se

“Sveriges Chara” gör comeback – jättebacken klar för ettanklubben

Patrik Magnusson. Foto: HC Dalen

Han har inte spelat hockey på två säsonger. Nu gör store backen Patrik Magnusson comeback i HC Dalen från hans hemstad Jönköping.

Patrik Magnusson är en back av gigantiska mått. 204 centimeter och 124 kilo gör att det kan bli en grannlaga uppgift för motståndarforwards att ta sig förbi honom. Efter två säsongers uppehåll gör han nu comeback i HC Dalen.
— Det känns otroligt spännande att vi får in Patrik i laget. Han vet vad som krävs och är väldigt noggrann med allt han tar sig för. Tog kontakt med honom när jag hörde att han flyttat hem och märkte direkt att han hade ett väldigt sug efter att spela hockey. Vi kommer att få in rutin och erfarenhet med Patrik säger Dalens tränare Pelle Gustafsson i ett pressmeddelande.

SPELAT TVÅ SHL-MATCHER

Patrik Magnusson har HV71 som moderklubb och spelade två SHL-matcher för dem innan karriären drog vidare till Nordamerika under en säsong för spel i Prince George Cougars. I Sverige blev det sedan spel i allsvenskan för Borås och Karlskrona, men även i Hockeyettan med Ulricehamn, Kristianstad och Kallinge/Ronneby innan han 2014 kom till Pantern och var med att ta upp dem i allsvenskan.

Magnusson med tränaren Pelle Gustafsson. Foto: HC Dalen

Efter en säsong i andraligan beslutade backen sig för att sluta, men nu känner han alltså att han inte är klar med hockeyn. 30-åringen har sina styrkor i defensiven. Han är även känd för sin fysiska status med hård och målmedveten träning.

Exit mobile version