Site icon hockeystaden.se

De förlänger med två och värvar en: “Oöm energispelare som kör i alla lägen”

Örnsköldsvik tog sig till Allettan säsongen som var. Sportchefen Patrick Edlund jobbar just nu på med att ställa ett slagkraftigt lag på benen till hösten. Den här veckan har han landat ett nyförvärv och förlängt med två.

Nyförvärvet det handlar om är den norske forwarden Even Engjom som närmast kommer från Almtunas juniorer.
— Even har intressanta egenskaper, en spelare som verkligen är beredd att jobba hårt för att utvecklas, vilket passar väl in i ÖHF, säger sportchefen Patrick Edlund i ett pressmeddelande.

FÖRSTA SENIORÅRET

Engjom, som i och med den nyss avslutade säsongen kliver ur junioråldern, är förväntansfull.
— Det känns jättebra. Jag är förväntansfull inför flytten och spel i Hockeyettan. Det är kul att jag har fått den här chansen att komma till en klubb där det finns bra utvecklingsmöjligheter, just utveckling är prio för mig, säger han.

Dessutom har Örnsköldsvik under veckan meddelat att de förlänger med anfallarna Jesper Bårman och Olov Håkansson. För Håkanssons vidkommande kommer det bli sjunde raka a-lagssäsongen.
— Olov är en av de viktigaste spelarna i ÖHF. Han har varit med under flera år nu och har den rätta karaktären. Olov sätter alltid laget före jaget och ett ypperligt bevis för det är att han blockar bort massor av skott. Sedan vet vi också att det finns potential i honom att vara ett ännu större offensivt hot, säger Patrick Edlund.

FÖRSTA A-LAGSKONTRAKTET

För 19-årige Bårman blir det första a-lagskontraktet. Han kommer närmast från klubbens juniorlag och står noterad för fyra Hockeyettanmatcher i karriären.
— Det här är en oöm energispelare som kör i alla lägen. Med rätt utveckling har Jesper alla möjligheter att hitta sin roll i laget, säger Edund.
— Jag är riktigt glad över att ha fått den här möjligheten och är beredd att göra allting för att ta chansen, säger Bårman i ett pressmeddelande.

Exit mobile version