Site icon hockeystaden.se

Så många klubbar i Hockeyettan saknade juniorlag säsongen som gick

En stor del av klubbarna i Hockeyettan saknade säsongen som gick ett J20-lag att fylla på ifrån vid skador, sjukdomar och avstängningar. Nästan lika många saknade lag bland de yngre juniorernas serier.

Hela tolv klubbar, alltså lite drygt 25 procent av de 47 klubbarna som säsongen 2017/2018 spelade i Hockeyettan saknade J20-lag i seriespel. På J18-sidan var det nio föreningar som inte hade ett eget lag för de yngre juniorerna. Även om vissa klubbar, däribland Nybro som samarbetade med Kalmar, slog ihop sina påsar med andra föreningar för att få ihop lag på nivån. Fem av klubbarna saknade både J20 och J18-lag.

EN KLUBB I SUPERELIT

På andra hållet så fanns en klubb representerad på J20 Superelit-nivå och det var det från Hockeyallsvenskan degraderade Västerås som hade ett lag där som slutade sjua i Topp tio-serien. Vidare fanns hela 23 klubbar med i seriespel när det handlar om den näst högsta juniorserien i landet, J20 Elit.

14 av klubbarna hade lag i landets högsta serie för J18-lag, J18 Elit och tre av dessa gick efter jul vidare till J18 allsvenskan.

BLIR PROBLEM

Att klubbarna saknar juniorlag blir naturligtvis problematiskt när de ska fylla på med ersättningsspelare på träningar och match vid skador och sjukdomar. Kristianstad är ett exempel på detta då det var stor ruljans av spelare in och ut ur truppen under säsongen när de drabbades av manfall. Inte mindre än tolv spelare var på lån från andra klubbar under 2017/2018 och dessutom tvingades de till värvningar under säsong.

SVART PÅ VITT – SÅ HÄR SER DET UT

Exit mobile version