Site icon hockeystaden.se

Näst bäst i hela Hockeyettan – nu lämnar han

Han stod för mäktiga 59 poäng under Hockeyettans seriespel. Nu lämnar forwarden Alexander Lunsjö Kallinge/Ronneby. Ny klubbadress blir Almtuna i allsvenskan.

Alexander Lunsjö gjorde säsongen som var sitt andra seniorår. Det var också hans andra säsong i Kallinge/Ronneby, och den blev formidabel. 23 mål och 36 assists producerades från den 21-årige skåningens klubba.
— Han har imponerat under året och det var väldigt många lag som ryckte i honom, så vi är glada över att vi kunde locka honom till Almtuna, säger Almtunas sportchef Björn Danielsson till klubbens hemsida.

FRÅN HELSINGBORG

Alexander Lunsjös moderklubb är Helsingborgs HC men de två sista junioråren spenderade han i Rögle där han säsongen 2015/2016 fick spela 22 SHL-matcher för ängelholmarna med ett mål och en assist som facit.
— När Almtuna hörde av sig med deras trackrecord för unga spelare så var det inget svårt beslut, skall bli jätteroligt att få spela i Almtuna, säger han om övergången.

Lunsjös 59 poäng under säsongen räckte till en andraplats i Hockeyettans totala poängliga. Endast Kristianstads Fredrik Hansson var bättre med 62 poäng.

Exit mobile version