Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Boden har blivit bättre tack vare Petter

Så var det då dags igår igen. Bodens sheriff Petter Lasu Nilsson var i hetluften igen när han av Kallinge/Ronnebys tränare Per Ljusteräng anklagades för att ha hotat spelare i motståndarlaget. Är alla incidenter runt Boden och Lasu Nilsson på senare tid egentligen resultatet av en snillrik plan? För Boden har faktiskt blivit bättre resultatmässigt den senaste månaden.

Under några händelserika dagar i februari gjorde sig Bodens Albin Eklund skyldig till två uppmärksammade incidenter. 7 februari körde han ner Piteås målvakt Joel Vännström när spelarna var på väg ut till periodpaus. Vännström, som är en enormt viktig bricka i Piteås kvalpussel var borta en tid, men är nu tillbaka.

Värre gick det då några dagar senare när Eklund redan efter några sekunders spel sänkte Västerås offensiva lokomotiv Niclas Lehmann med en fruktansvärt ful tackling. Lehmann ådrog sig också han hjärnskakning och spelar inte mer den här säsongen.

Albin Eklund fick senare sitt straff: Avstängd från all idrott året ut.

MISSTANKAR OM BESTÄLLNING

Men det fanns, och finns, misstankar om att Eklunds gärningar var beställda från ledarhåll. Detta har tydligen inte lyckats gå att leda i bevis trots att en åskådare spelat in en ordväxling med Petter Lasu Nilsson i samband med pååkningen av Vännström som helt klart pekar i den riktningen. Även om det inte sägs rakt ut.

Boden som förening har utåt sett hanterat den uppkomna situationen ytterst märkligt. Huvudtränaren Robert Nordberg var ute och gapade i media om att Vännström hade filmat. Detta gjorde han flera dagar efter incidenten och då hade han ju haft tid på sig att tänka efter kan man tycka. Ledningen har inte på något sätt tagit avstånd från kommentarerna och Petter Lasu Nilsson, som stod och hånade Vännström när han låg på isen och anklagade honom för filmning, kastar bara på luren när media försöker få kontakt med honom.

Igår var det dags igen. Kallinge/Ronnebys tränare Per Ljusteräng berättade för Sportbladet att Lasu Nilsson ska ha hotat en av hans spelare under match och Lasu Nilsson vägrade svara på frågor om det inträffade.

GÖR EN FANTASTISK SÄSONG

Allt det här medan Boden som lag gör en fantastisk säsong. De är nykomlingar i Hockeyettan och är bara en seger ifrån att spela playoff 3 nästa vecka. Det skulle inte vara helt orimligt att de faktiskt skulle kunna kriga sig vidare till en kvalserie och verkligen fullborda den sportsliga succén.

Men allt det där kommer ju i skymundan av alla stormar vid sidan av isen. Lite synd kan man tycka. Eller? Tycker folk runt Boden egentligen att det är så synd? Jag började fundera över saken igår kväll och mina tankar snuddade vid: Är det här en snillrik plan från Bodenledningens håll, den att totalt flytta fokus från sitt högpresterande skrällgäng och istället låda media lägga allt krut på Petter?

För att vara tydlig så tror jag inte att Bodens styrelse i höstas satt och “Höhö, går vi till Allettan så plockar vi in Petter, får folk att misstänka att han beställt överfall och sen går vi till kvalserien då dumskallarna i media är upptagna med att jaga honom för en kommentar.”

Men kanske har det där växt fram under resans gång. Tanken på att det kanske inte är helt dumt att låta Lasu Nilsson härja fritt ändå. Det ena leder till det andra. Idrottspsykologi ni vet. För det vi i media BORDE skriva om är ju att Boden är ett första klassens skrällgäng som stått för en fantastisk säsong. Men det gör vi inte. Istället lägger vi all kraft på det tråkiga.

DET KANSKE PASSAR ATT SMYGA

Det kanske  passar det här laget att obemärkt smyga i vassen?

Det är nämligen lite intressant om man grottar ner sig i Bodens poängsnitt från jul och framåt.

Fram till matchen mot Västerås den 11 februari hade Boden tagit 22 poäng på 14 matcher i Allettan. Det ger ett poängsnitt på 1,57 poäng per match.

Efter skiten träffade fläkten och alla blickar vändes mot Petter Lasu Nilsson och Albin Eklund har Boden spelat åtta matcher och (om vi räknar poäng i playoffmatcherna på samma sätt som vi gör i seriespelet) tagit 14 poäng. Ett snitt på 1,75 poäng per match.

Så frågan måste ställas: Passar de negativa skriverierna Boden perfekt och har det sedan den händelserika veckan i februari växt fram en strategi att elda på?

Exit mobile version