Site icon hockeystaden.se

Matchhjältens sköna känsla: “Tycker vi har ett totalt övertag på dem”

Einar Engström. Foto: Henrik Skoglund

De var piskade att vinna för att inte säsongen skulle ta slut redan nu. 12:14 in på förlängningsspelet klev Einar Engström fram och avgjorde. Därmed tvingade han fram en tredje och avgörande match mellan sitt Visby/Roma och HC Dalen.
— Jag missade ett läge där vi kunde ha gjort 3-1 i andra. Så det känns bra, berättar 30-åringen för hockeystaden.se efter matchen.

NORRAHAMMAR (HOCKEYSTADEN.SE)
Det känns som om våren och slutspelstider är lite av Einar Engströms grej. 30-åringen, som är inne på sin fjärde säsong i Visby/Roma brukar kliva fram när det vankas avgörande matcher. Den här säsongen blev det bara 21 matcher i seriespelet för 30-åringen som bröt nyckelbenet i höstas.

Det känns som playoff och slutspel är din tid på året?
— Jo, av någon anledning brukar det vara det, skrattar Einar Engström när hockeystaden.se träffar honom efter hans avgörande mål mot HC Dalen i den andra matchen i bäst av tre i playoff 1..
— Det är mer krig, det är väl det jag är bra på. Ta in pucken på mål och vara stark på pucken. Det är ju nu man förhoppningsvis ska vara som bäst, fortsätter han.

UNDERPRESTERAT

Visby/Roma har sett till förväntningarna på förhand gjort en relativt svag säsong. En åttonde plats i den södra Allettan var några placeringar lägre än vad många räknat med. Förra säsongen avancerade de hela vägen till kvalserien mot Hockeyallsvenskan.
— Jag tycker vi har underpresterat ganska mycket. Vi har inte alls… jag vet inte, vi fick problem på målvaktsfronten och har haft fyra olika målvakter. Vi har haft en del skador på viktiga spelare och sen har vi inte spelat tillräckligt bra helt enkelt. Vi har inte hittat vårt spel på hela säsongen tycker jag, förklarar matchhjälten.

Det blev Dalen som föll på Visbys lott i den första playoffrundan. Match ett på Gotland vanns av Dalen med 2-0 efter att de spelat ett oerhört disciplinerat spel på bortaplan. Andra matchen slutade 2-2 efter full tid innan Engström alltså kunde avgöra på övertid.
— Första matchen är helt okej tycker jag. Vi släpper ju bara in ett mål, de gör 2-0 i tom bur, men släpper man bara in ett mål på hemmaplan, då måste man vinna. Så är det.
— Vi spelar rätt fysiskt och idag visar vi det. De kommer inte ur egen zon i andra perioden. Sen drar vi på oss lite dumma utvisningar tyvärr så de får lite energi. Jag tycker vi har dem ganska bra där ett tag, de orkar inte riktigt när vi maler på.

Just det fysiska spelet är något som Einar Engström menar på är Visbys recept till framgång.
— Vi kommer inte lira oss igenom något lag, det behöver vi inte oroa oss för.

AVGÖRANDE MATCH IMORGON

Imorgon väntar en tredje och avgörande match mellan Dalen och Visby i Skandiamäklarna Center och Engström behöver inte fundera länge på svaret när han får frågan om han har en positiv känsla inför avgörandet.
— Jag tycker vi har ett totalt övertag på dem idag och vi är starkare fysiskt känns det som. Men imorgon är det en ny match, då kan allt hända, lägger han till.

I match ett på Gotland kändes Visby mer än lovligt frustrerade när de inte lyckades få hål på David Elmgren i Dalenkassen och hemmalaget drog på sig 28 utvisningsminuter.
— Det var vi. Dalen hade ett smart spel där och vi kom liksom inte riktigt åt dem och kom inte in framför mål. Idag går vi hårt på mål, deras målvakt gör ju en heroisk match måste jag säga. Det hade kunnat stå 5-1 till oss efter andra perioden. Men vi kommer in där vi ska vara. Men sen drar vi på oss lita dumma utvisningar idag med och vi måste vara lite coolare imorgon.

Kommer ni slipa bort de dumma utvisningarna tills imorgon?
— Ja, det hoppas jag verkligen. Vi vill fortsätta.

Exit mobile version