Site icon hockeystaden.se

Förbundet backar från kapitalkravet: “Ingen som kan lita på det de säger”

Svenska ishockeyförbundet har tidigare slagit på stora trumman och deklarerat att det nu ska bli ordning och reda på klubbarnas finanser, detta genom ett krav på eget kapital som ser lite olika ut beroende på vilken division klubben befinner sig i. Men nu visar det sig att det bara varit tomma ord,
— Licensnämnden kan man lika gärna lägga ner, det är ingen som kan lita på det de säger ändå, dundrar Nybros ordförande Krister Engdahl i en intervju med Barometern.

Det var i somras som Nybro fick beskedet att deras handlingsplan för att klara licensen för spel i Hockeyettan underkändes. istället kastades de in i ett så kallat kontroll-år. Det innebar att de till nästa bokslut måste visa upp ett positivt eget kapital om 100 000 kronor.

MEJL FRÅN FÖRBUNDET

Men nu kan Barometern avslöja att de sagda kraven inte längre gäller.  Förra onsdagen fick nämligen Nybro och andra klubbar ett mejl från förbundet där följande står att läsa:
“Om föreningen redovisar negativt eget kapital i årsredovisningen avseende verksamhetsåret 2017/2018 skall en handlingsplan inlämnas. Handlingsplanen skall utvisa hur kapitalkravet per 2019-04-30 uppfylls. Om handlingsplanen godkänns, kan föreningen trots negativt eget kapital, erhålla dispens för spel i Hockeyettan säsongen 2018/2019.”

Nybro gick in till denna säsong med ett stort underskott i ekonomin och det har krävts stora uppoffringar föreningen, sponsorer, kommunen och näringsliv. Men klubben ser ut att greja kapitalkravet på 100 000 kronor. Att det nu kommer helt andra direktiv från högsta ort gör Krister Engdahl arg.
— Jag har litat på Hockeyettan och licensnämnden och tog deras ord på fullast allvar. Men de har blivit helt överkörda styrelsen i Svenska ishockeyförbundet, säger han till Barometern.

19 AV 47 KLUBBAR I KONTROLL-ÅR

Hockeystaden.se kunde den 11 december avslöja att 19 av 47 klubbar befann sig i ett kontroll-år. Enligt uppgifter togs ett beslut från förbundsstyrelsen om att backa från kraven redan i december. Men det har dröjt ända till nu innan klubbarna fått veta något.
— Man har ju mörkat det här, för man har vetat om att vissa kommer bli förbannade. Så enkelt är det. En ledamot i licensnämnden har också valt att avgå efter det här beslutet, säger Krister Engdahl.

Exit mobile version