Site icon hockeystaden.se

TIPPAR: De går vidare till playoff – har tagit poäng i varje match sedan november

Igår avslutades vårserierna och därmed spikades det hur förkvalet till playoff kommer se ut. Tranås tar sig an Hammarby och Köping ska försöka bemästra Vännäs. Nedan tar sig hockeystaden.se en titt på hur detta kan tänkas sluta.

Tranås – Hammarby

Spelschema:
Torsdag 22 februari 19.00 Hammarby – Tranås
Lördag 24 februari 16.00 Tranås – Hammarby
Eventuell tredje match:
Söndag 25 februari 16.00 Tranås – Hammarby

Kommentar:
Tranås har faktiskt inte förlorat på full tid sedan 19 november förra året då Hanhals besegrade smålänningarna. Sedan dess har det blivit 18 raka matcher utan förlust. 49 av 54 poäng har Charles Franzéns manskap tagit under den här tiden. Målvakten Victor Johnson har imponerat.

Likadant har det inte sett ut för Hammarby, även om de såklart imponerat under vårserien då de gick från en tredje till en förstaplats. Men ska sanningen fram så har de imponerat i en svagare serie än vad Tranås har gjort.

Allt verkar kugga i för Tranås för tillfället och de ska inte ha några som helst problem att manövrera ut Hammarby i två raka matcher. Det ska tilläggas att Hammarby sett över hela säsongen underpresterat gentemot förhandstipsen och det är väl vad som talar för dem nu, att de kommit igång på slutet och visat sin rätta kapacitet.

En liten rolig detalj är att Hammarbys Nestor Plarsmo vann poängligan i den östra vårserien med 16 poäng. Han gjorde tre poäng på 19 matcher under hösten.

Tips: 2-0 i matcher till Tranås.

Vännäs – Köping

Spelschema:
Torsdag 22 februari 19.00 Köping – Vännäs
Lördag 24 februari 16.00 Vännäs – Köping
Eventuell tredje match:
Söndag 25 februari 16.00 Vännäs – Köping

Kommentar:

Det här är två gäng som verkar “ha hittat DET” den här säsongen och sett till förhandstipsen är det nästintill omöjligt att tippa vart det här kommer ta vägen.

Men Vännäs har imponerat väldeliga med sina tio segrar av tio möjliga i den norra vårserien. De har en målvakt i Marcus Evertsson som gör sin bästa säsong någonsin i Hockeyettan om man ser till statistiken och hela föreningen verkar vara på gång.

Jag skulle vilja påstå att Köping tagit sig vidare från en serie med jämnare motstånd, därmed inte sagt att det är bättre motstånd. De har fått kriga lite längre än vad Vännäs fått göra. Även Köping har en målvakt i Tomas Rydén som gör sin bästa säsong någonsin i Hockeyettan.

Det här kommer bli ruggigt jämnt, men jag sätter ändå mina slantar på Vännäs i kraft av jag känner att de kommer från en något tuffare serie, där de imponerat, och att de har hemmaplansfördelen i en eventuell match 3. Men jag tvekar inte på att slänga in en femhundring (om jag känt att jag haft det över) på att Köping kniper en match.

Tips: 2-1 i matcher till Vännäs.

Exit mobile version