Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Se hit Hockeyettan – det här borde ni skryta om

Snart stundar OS i Sydkorea och en sak det inte talats jättehögt om är att en stor del av truppen faktiskt har inlett sina seniorkarriärer i Hockeyettan.

I den 25 man starka truppen som inom kort ska försvara de blågula färgerna i Pyeongchang finns det hela sju stycken som har lirat i Hockeyettan mer än bara en handfull matcher. Räknar man spelare som någon gång satt sin fot på en Hockeyettanrink är det fler än så. Men här nöjer vi oss med att lyfta de som i alla fall gjort minst en halv säsong i landets tredjeliga.

Viktor Fasth
Spelade först för Tvåstad Cobras i ettan innan han 2004 bytte till Tingsryd och gjorde tre säsonger där. Först 2007, som 25-åring tog han klivet vidare till Hockeyallsvenskan och sedermera SHL, landslaget, NHL och KHL.

Alexander Bergström
Spelat i ettan för Tyringe, Jonstorp och Olofström innan han 2007 flyttade upp en nivå i seriesystemet när han skrev på för Oskarshamn i Hockeyallsvenskan.

Pär Lindholm
Gjorde som 21-åring en säsong i Piteå och 20 poäng i ettan innan först Karlskrona och sedan Skellefteå, där han spendrrade sin juniortid, kallade.

Johan Fransson
Gjorde 19 matcher som 15-åring för moderklubben Kalix i Hockeyettan innan juniorhockey i Luleå kallade.

Dick Axelsson
Gjorde som 18-åring 23 matcher och 19 poäng i Huddinge som i slutet av säsongen kvalade sig till allsvenskan. 10 poäng bidrog Axelsson med i det kvalet.

Viktor Stålberg
Kanske mest känd för att han tog den långa vägen till NHL genom collegespel i USA. Men faktum är att han innan han åkte över Atlanten spelade 29 matcher för Mölndal i Hockeyettan som junior innan han drog vidare till Frölundas juniorer en säsong.

Patrik Zackrisson
Gjorde som 15-åring 17 matcher för moderklubben Skå i Hockeyettan. Efter det flyttade han till Göteborg för tre säsonger i Frölundas juniororganisation innan seniorkarriären tog vid.

Det här borde klubbarna i Hockeyettan lasta upp vid diskussionsbordet nu när diskussionerna om ett nytt seriesystem tagit fart.

Exit mobile version