Site icon hockeystaden.se

Passningsgeniet om en framtid högre upp: “Man ska ha tur helt enkelt”

Fredrik Hansson. Foto: Henrik Skoglund

Han spelar i ett lag som hittills under säsongen underpresterat en smula gentemot de högt ställda förväntningarna. Men för Fredrik Hansson personligen går det bättre än nånsin och det tackar han tränaren Mats Lusth för.
— Han har varit tydlig från början att jag måste träna och det är skönt att det ger resultat, berättar den passningsskicklige centern för hockeystaden.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSTADEN.SE)
Efter gårdagens storseger på bortaplan mot HC Dalen firades det rejält i Kristianstad omklädningsrum. Med tanke på att det favorittippade laget inför matchen inlett Allettan med två förluster på de fem första matcherna var det lätt att dra slutsatsen av lättnad i laget. Men Fredrik Hansson berättar för hockeystaden.se att de alltid firar segrar på samma sätt.
— Vi försöker hålla glädjen. Varje vinst är lika mycket värd och vi visar alltid samma glädje efter vinst.

Är det alltid “Napoli 87” som ni sjunger?
— Alltid, säger Hansson och spricker upp i ett leende.

MASKINEN HAR HACKAT

Det har satsats rejält de två senaste säsongerna i Kristianstad och förra säsongen var de riktigt nära att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan efter en tredjeplats i kvalserien. Men den här säsongen har det hackat rejält i den maskin som var så segerrik ifjol.
— Vi har haft lite upp och ner och jag tror inte det är fel för då har vi hela tiden något att jobba på. Jag tycker det börjar sätta sig mer och mer nu i Allettan, vi har inte de här riktiga dalarna i matcherna utan vi börjar komma igång som en maskin och jag tror bara att det blir bättre och bättre, säger Fredrik Hansson.

Vad är det främst ni behöver förändra och fila på?
— Inte förändra något, utan det är smådetaljer. Vi har några situationer idag (läs igår) där vi inte får ner pucken och de vänder. De får momentum, efter vi gör vårat 2-0-mål så tycker jag att det blir lite… istället för att vi chippar när vi kommer med fart och går med den (pucken) när vi kommer med fart, så blir det lite att vi dribblar med den. Det är såna småsaker, när vi väl gör det vi ska så är vi svårspelade.

EXPLOSION I POÄNGPROTOKOLLET

Hockeystaden.se träffar Fredrik Hansson i Kinnarps Arenas innandömen efter deras 2-6-seger över HC Dalen under lördagen. En match som Kristianstad ledde med 0-2, men tappade till 2-2. Då trodde nog många att matchen höll på att glida skåningarna ur händerna, istället svarade de med tre mål på 51 sekunder.
— Det kändes ändå rätt lugnt. Det kändes som att det bara var att vrida upp det ett pinnhål till och få ner puckarna. Det är då vi är som bäst när vi får köra och vinner puck. Det är målen ett bevis på att vi vinner puck långt ner och snabba avslut.

29-åringen har alltid varit god för många poäng. Men de två senaste säsongerna har han haft lite av en explosion i poängmakandet. Ifjol 52 och den här säsongen är han redan uppe i 50, varav 34 av poängen är framspelningar.
— Jag spelar med bra spelare. Förra året mycket i powerplay med Joel Persson och Thom Flodqvist. I år spelar jag med (Johan) Skinnars och jätteskickliga spelare. Så det blir lättare, berättar passningsgeniet och fortsätter:
— Sen har väl Mats (Lusth) fått fart på mig lite kanske och det har väl behövts.

Har du haft lite problem med motivationen tidigare?
— Inte motivationen. Eller, nja… motivationen till att träna, så ska man säga kanske. Men jag vet inte… Han har fått mig att inse att om jag ska spela så ska jag träna. Han har varit tydlig från början att jag måste träna och det är skönt att det ger resultat.

VILL TILL ALLSVENSKAN

Fredrik Hansson har bara gjort en allsvensk säsong i karriären, Tingsryd 2010/2011. Med tanke på flödet av poäng och genialiska passningar från hans klubba de två senaste säsongerna borde han vara högvilt för allsvenska klubbarna.

Du är 29 år. Framtiden, hur tänker du om den?
— Det bästa hade ju varit att spela i allsvenskan med Kristianstad. Jag tycker fortfarande att det är fruktansvärt roligt och jag känner mig i bättre fysisk form än jag någonsin gjort. Så jag ser ingen anledning att trappa ner än så länge i alla fall.

Du siktar högre upp än Hockeyettan?
— Det hade alltid varit kul att testa. Drömmen är att göra det med Kristianstad där jag spelat i sju år. Det är målet.

Har du några konkreta anbud högre upp redan nu?
— Nej, blir det blixtsnabba svaret.
— Och det är sant, lägger han till med ett jättegarv.

Han förefaller ärlig i sitt svar om att han verkligen vill spela i allsvenskan med Kristianstad. Men hur ser han på chanserna att det skulle kunna bli verklighet redan nästa säsong?
— Det är en lång väg att vandra. Jag har gjort den innan med Tingsryd. Första året föll vi på målsnöret och året efter gick vi upp tack vare ett mål i slutet. Så det är mycket som ska klaffa. Man ska ha tur med skador, man ska ha tur helt enkelt. Men absolut, kompetensen i laget finns och kompetensen på bänken finns. Det är bara att vi ska fortsätta mala nu och köra på, efter de här vinsterna så tror jag absolut vi har en bra chans.

Exit mobile version