Site icon hockeystaden.se

Södertälje fick behålla rekordet – Kristianstad avgjorde på 51 sekunder

Välbesökt – men inget rekord. Foto: Henrik Skoglund

När HC Dalen för en dag flyttade in i Kinnarps Arena siktade man på att även sätta publikrekord. Men av det blev intet och dessutom förlorade man mot Kristianstad med 2-6  inför 2 612 åskådare.

JÖNKÖPING (HOCKEYSTADEN.SE)
Kristianstad var det hetare laget i den första perioden och ledde också fullt rättvist med 1-2 efter mål av Malte Sjögren och Mikael Johansson. Dalens mål gjordes av Daniel Håkansson med lite mindre än två minuter kvar.

Under säsongen har Kristianstad ännu inte tappat en enda poäng de gånger de varit i ledningen efter den första perioden. Därför var det nog en och annan som höjde på ögonbrynen när hemmalaget kvitterade fem minuter in i den andra perioden när Kalle Hult styrde in ett skott från Kevin Karlsson.

Glädjen skulle dock visa sig bli kortvarig för Dalen. Kristianstad satte full fart framåt, samtidigt som deras motståndare slarvade betänkligt och på 51 sekunder hade bortalaget gått från 2-2 till 2-5. Målskyttar: Tobias Törnkvist, Marcus Sirén och Malte Sjögren.

Dalen bytte målvakt. Anton Svensson ut och David Elmgren in efter 2-5.

I den tredje perioden ökade Kristianstad på till 2-6 genom Tobias Törnkvist.

Publikrekordet då? 2 612 personer hade letat sig till Kinnarps Arena, en bra bit ifrån det officiella rekordet som Södertälje innehar på 5 176 åskådare, men absolut ingen dålig siffra.