Site icon hockeystaden.se

AVSLÖJAR: 19 klubbar måste få ordning på ekonomin – annars kastas de ur Hockeyettan

Ekonomin är ett evigt dilemma för många av de 47 klubbarna i Hockeyettan. Till nästa säsong ska de dessutom ha 100 000 kronor i eget kapital för att beviljas elitlicens.

Redan innan säsongen 2017/2018 hann dra igång degraderades Haninge Anchors på grund av ett digert skuldberg. Sundsvall drog sig ur på grund av skral ekonomi och nu senast är det Asplöven som varit i ropet då de haft svårt att betala ut löner och spelare har nu börjat röra sig från klubben.

Hockeystaden kan nu avslöja att 19 klubbar i Hockeyettan befinner sig i ett så kallat kontrollår under säsongen 2017/2018. Antalet klubbar har bekräftats av Hockeyettans licensnämnd, genom ordföranden Bertil Andersson.
Till årets säsong var kravet minst plus/minus noll i klubbarnas kassakistor för beviljad licens. De som inte nådde upp till kravet har nu gått in i kontrollåret.

Når inte de 19 klubbarna upp till kravet på eget kapital ska de alltså enligt reglerna kastas ut ur Hockeyettan innan säsongen 2018/2019.

Det har sedan tidigare stått klart att det kommer bli hårdare kontroll på klubbarnas ekonomi från förbundshåll och till nästa säsong är kravet på eget kapital 100 000.

Exit mobile version