Site icon hockeystaden.se

Västerås tog elfte raka segern – ena Allettan spikad och klar

Västerås ångar på rejält. Idag kom elfte raka seger. Samtidigt innebar deras vinst mot Kumla, samtidigt som övriga resultat gick rätt/fel (beroende på hur man ser det) att den norra Allettan nu är spikad.

Den 15 oktober förlorade Västerås hemma mot Kumla. Sedan dess har det gulsvarta laget från gurkstaden tagit tio raka segrar. Idag kom den elfte, mot just Kumla. Men det satt hårt inne i ICA MAXI Arena

Västerås förde spelet matchen igenom. Men Kumla gjorde vad de kunde för att störa uppspelen och det gjorde de förbannat bra. Samtidigt ska sägas att bortalaget slarvade en hel del.
Men inställningen var det minsann inget fel på hos något av lagen. Det märktes att bägge ville vinna och stundtals var det grinigt på isen. I ledning med 1-0, och sedan länge klara för Allettan, slängde sig exempelvis Västerås Oscar Pettersson (tror jag att det var) och täckte skott. Pettersson fick rejält ont vad det verkade och kommer nog minnas den täckningen ett bra tag.

Sådan inställning bådar gott för Västerås och den lär de ha nytta av inför fortsättningen.

KUMLA VAR INTE OFARLIGA

Som jag var inne på gjorde Kumla det riktigt bra defensivt i dagens match och de var inte blyga framåt heller utan skapade en hel del farliga lägen.

Med halva matchen spelad skulle så bortalagets ledningsmål komma. Marcus Bergman slog till och hittade rätt bakom mycket duktige Tim Harrysson i Kumlakassen.
Samme Bergman såg sen till att punktera matchen i slutet av den tredje perioden när han slog in 2-0. Innan det hade Kumla skapat en hel del farliga lägen.

Backen Jimmie Jansson kunde sen sätta 3-0 i öppen kasse.

ALLETTAN KLAR

I och med Kumlas förlust, samt att Borlänge vann sin match några mil bort mot Arboga är det nu klappat och klart vilka lag från väst som tar sig vidare till Allettan. Tyvärr för Kumla blir de inte ett av dessa. Inte heller Köping har nu chans att gå ikapp.

Samtidigt gick resultaten i norr på samma spår när Boden tog poäng mot Östersund samtidigt som stackars Vännäs förlorade med tvåsiffrigt mot Piteå på bortaplan. 10-1 slutade det där.

Det innebär att den norra Allettan kommer se ut som följer:

Piteå
Kalix
Östersund
Örnsköldsvik
Boden
Västerås
Mariestad
Skövde
Lindlöven
Borlänge

I söder är det långt ifrån avgjort. Igår vann Tranås borta mot HA74 och knaprade in på Dalens försprång. Dalen hade idag chans att återställa ordningen i sin match mot Helsingborg, men fick ge sig med 2-1.

DARRAR DALEN?

Har Dalen börjat darra nu när det ska avgöras?

De har sett så fruktansvärt stabila ut under säsongen att endast den obotlige pessimisten (om man håller på Dalen) eller optimisten (om man håller på något annat lag) hade kunnat förutspå att de nu, med tre omgångar kvar, endast är tre poäng från att tappa festbiljetten till Allettan till smålandsrivalen Tranås.

Nu väntar två rejält tuffa hemmamatcher mot Vimmerby och Kristianstad. Två lag som ännu inte är klara för Allettan och har ALLT att spela för.

Tufft läge nu för Dalen. Rejält tufft.

Exit mobile version