Site icon hockeystaden.se

Interna snacket om bottenlagen gick ut i sändning: “Olyckligt”

Inför matchen Tyringe-Kristianstad 31 oktober kom det ut några ord från programledaren Peppe Eng i sändning som inte skulle ha varit där. Frasen “Bottenlagen skiter vi i va?”, kom ut av misstag, något som rört upp känslor hos supportrar till några av de 47 lagen som utgör Hockeyettan.
— Någon typ av särbehandling beroende på var i tabellen ett lag befinner sig existerar förstås inte, säger ligans administratör Viktor Levinson till hockeystaden.se.

Peppe Engs ord inför det heta derbyt mellan Tyringe och Kristianstad har rört upp en del känslor i supporterled till klubbar i Hockeyettan. Frasen “Bottenlagen skiter vi i va?” gick ut någon minut innan den faktiska sändningen skulle ta sin början och syftade högst troligt till en sista minuten-förberedelse av en redovisning av de senaste resultaten som programledaren Peppe Eng, kommentatorn Anders Fredriksson och experten L-G Jansson avhandlade i inledningen av programmet. Se klippet nedan (kredd till @IvarssonJonas som snappade upp denna).

Viktor Levinson jobbar som administratör för Hockeyettan och han tillbakavisar att det skulle röra sig om någon särbehandling.
—  Däremot handlar det alltid om att göra ett redaktionellt urval eftersom att vi arbetar med väldigt begränsade resurser och har många lag att bevaka, berättar han för hockeystaden.se.

INTE BARA BOTTENLAG SOM UTELÄMNADES

I sändningens början redovisades de senaste resultaten och tabelläget för den södra serien och många lag nämndes inte. Det var inte bara bottenlag som exkluderades i snacket.
— Under en sådan sändning är det mycket som ska förmedlas på väldigt kort tid. I det sammanhanget blir det därför nödvändigt att göra ett ganska snävt urval, vilket tyvärr medför att allt intressant inte hinns med. Sedan är det som sagt olyckligt att Peppes ord går ut i sändningen, säger Levinson.

Det har från sina håll framförts kritik mot intresseorganisationen Hockeyettan, kritik om att en del klubbar känner att de inte lyfts fram lika mycket som andra och därmed inte får lika mycket uppmärksamhet.
— Visst skulle man önska att vi hade möjlighet att skriva ännu mer om allt intressant som sker i lagen och ligan, oavsett var i tabellen det enskilda laget befinner sig. Det hela bottnar som sagt dock i frågan om resurser, poängterar Levinson och avslutar med:
— Vi försöker så gott det går att lyfta alla våra 47 klubbar och har som ambition att löpande återge vad som är på gång och vad som nyligen inträffat runt om i Hockeyettansverige. Här kan vi förstås givetvis bli bättre och leverera ännu mer.

Exit mobile version