Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Full orkan i klassiska klubben

Det råder just nu full storm i Tyringe Hockey där både styrelse och tränare anklagas för att ha brustit.

I min enfald har jag gått runt och trott att lugn och harmoni råder i Tyringe Hockey. Denna klassiska skåneklubb som har ett, med Hockeyettan mått mätt, stort supporterfölje och folk som verkligen brinner för klubben.
Men ack vad jag verkar ha bedragit mig, i förmiddags avslöjade tidningen Norra Skåne att stor oenighet råder mellan klubbens styrelse och tränaren Marcus Norell.

Bakgrunden till detta ska vara att Norell på eget bevåg valt att behålla inlånade målvakten Emil Hedman, trots att klubben redan har två kontrakterade målvakter i Charlie Fredriksson och Oliver Tornerefelt. Detta handlande ska Marcus Norell ha fått en skriftlig erinran/varning för. Trots det har han ändå valt att behålla Hedman. Trots det sitter han fortfarande kvar på sin post. Det säger väl kanske en hel del om styrelsen, var är handlingskraften?

Jag har under dagen tagit emot en hel del uppgifter från olika håll angående den här soppan. Uppgifter som pekar åt mängder med väderstreck om vem som egentligen bär skuld till den uppkomna situationen.

Men om jag ska försöka mig på en summering, utan att jag har hela bilden framför mig. Jag påpekar detta extra noga: Jag har inte hela bilden framför mig, men om jag lägger ihop pusselbitarna så tornar ett skådespel upp sig där det finns en styrelse som inte verkar vara allt för intresserad av kommunikation nedåt i föreningen, nepotism, där en i ledande position försökt påverka hur truppen ska se ut enkom av anledningen att det förlängningen skulle kunna gynna en familjemedlem. Det har också framkommit uppgifter om att hela styrelsen lagt sig i laguttagningar och en förälder som uttryckt starkt missnöje över sin sons uteblivna speltid i a-laget.

Uppgifter jag fått till mig berättar också om att folk i styrelsen inte verkar allt för intresserade av att hjälpa nyförvärv med bostäder: “Folk skiljer väl sig här i Tyringe också, då blir det lägenheter lediga”, ska bland annat ha sagts.

Istället har tränaren Marcus Norell, i samarbete med förre sportchefen Mattias Sjöberg, fått jobba stenhårt för att lösa biten med jobb och bostäder till de nya spelarna.

I Norra Skånes artikel anklagas tränaren Marcus Norell för att ha använt kränkande ord mot både styrelsemedlemmar och spelare.
— Men det värsta tycker jag är de direkta kränkningar som vissa spelare i laget fått utstå. Dessa strider inte bara mot föreningens policy utan även mot vanlig medmänsklighet, säger den avhoppade styrelsemedlemmen Morgan Johansson.

Att Norell skulle ha kränkt spelare, en eller flera vet jag inte, är uppgifter som kommit till mig också. Att han skulle ha svårt att samarbeta med styrelsen bekräftar en källa för hockeystaden.se, men med tillägget:
“Hur ska han kunna samarbeta med en styrelse som inte KAN samarbeta?”

Ifjol hoppade supporterklubben Bluefoxes ordförande Linus Kristoffersson av i protest mot dåvarande tränaren Magnus Rahm. I år har han enligt uppgifter till sajten fått prata med spelarna i paus under en match, på tränaren Marcus Norells initiativ. Jag vet inte riktigt vad det säger om situationen i klubben, men för mig är det ytterst märkligt att en tränare hämtar in en supporter för att tala med spelarna mitt under match.

En annan märklig omständighet är följande citat ur en annan artikel från Norra Skåne idag.
— Marcus Norell har förhandlat kontrakten men jag eller någon från styrelsen har sedan signerat dessa, berättar Tyringeordföranden Peter Ronner för tidningen.
Nu vet inte jag hur lånet av Emil Hedman ser ut, men nog borde det signeras papper där med som styrelsen har sista ordet på?

Sedan Mattias Sjöberg hoppade av som sportchef, så är det tränaren Marcus Norell som sköter hans uppgifter, men om jag förstått saken rätt är det styrelsen som har sista ordet. Är det inte då jäkligt märkligt att tränaren/sportchefen bara kan köra på med en målvakt som styrelsen inte anser sig ha råd med? I min hjärna tycker jag att det tyder på en ytterst, ytterst svag styrelse.

Jag vet inte vilket ben jag ska stå på i den här soppan. Om jag lägger samman de uppgifter som rullat in till hockeystaden.se under dagen så är både Norell och styrelsen lika goda kålsupare. MEN, pusslar man lite, eftersom alla uppgiftslämnare inte verkar ha exakt hela bilden framför sig, så vill jag nog lägga en slant på att styrelsen är den största boven i dramat. Det verkar som att det är de som har svårt att samarbeta, det är de som lägger sig i hur truppen ska formeras och så vidare. Skulle Norell ha kommit med kränkningar till spelare, vilket såklart är för jävligt om så skett, är det nog i första hand ett resultat av långt gången frustration. Tyvärr.

Tyringe är en klassisk klubb som berör många. Jag hoppas att de inblandade lägger prestigen åt sidan och löser det här omgående. Om inte för deras egna skull, så för supportrarna som brinner för klubben och ungdomsspelarna som behöver ett a-lag på hög nivå att sträva mot och se upp till.

Exit mobile version