Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Blir han nästa exempel på att trampolinen fungerar?

Idag sätter jag span på en kille som har fått en kanonstart på sin säsong.

En av de absolut roligaste sakerna med att följa Hockeyettan är alla de spelare som, likt en språngbräda, använder ligan för att hoppa vidare i sina karriärer. Om vi ska ägna oss åt lite namndroppning så är Växjös Joel Persson, Vita Hästens Richard Palmberg och Modos Johan Eriksson klockrena exempel på att tredjeligan är en perfekt fabrik för de spelare som inte är tillräckligt bra för SHL-spel när de är runt 20 år. Samtliga har spelat i Hockeyettan i en inte alltför avlägsen tid tillbaka.

Inför förra säsongen bytte Kallinge/Ronneby ut i stort sett hela sin trupp. En av killarna som värvades var Alexander Lunsjö från Rögles organisation där han säsongen innan gjort 22 SHL-matcher och ett mål på dessa. Första säsongen i Blekinge gjorde 20-åringen fullt godkända 23 poäng i seriespel och kval. Bra för en förstaårssenior.
Lunsjö valde att stanna kvar i Kallinge även denna säsong och starten har minst sagt varit formidabel för Helsingborgsprodukten.  Han bildar en vass förstakedja tillsammans med Andreas Nordfeldt och Miika Heikkilä (ersatt av Alexander Heiver senast) och Lunsjö har levererat fem mål och sex assist på de fem inledande matcherna, varav två plus två i gårdagens match mot Halmstad.

Det går inte säga annat än att snittet på över två poäng per match är mycket bra siffror. När Lunsjö förlängde sitt kontrakt i maj tog sportchefen Mikael Johansson till stora ord när han beskrev sin talang.
— Lunsjö kanske är den förstaårssenior som har störst potential av alla vi haft i KRIF. Det är helt upp till honom själv hur bra han vill bli, sa sportchefen då till klubbens hemsida och fortsatte med att berätta att han tycker Lunsjö har alla verktyg för att bli en SHL-spelare i framtiden.

Lunsjö utvecklades en hel del förra säsongen och enligt honom själv blev han jämnare i sitt spel och bättre defensivt. Det är väl högst troligt det, plus en rejäl dos kvalitetssommarträning vi ser resultatet av nu.

Vi har genom åren sett framträdande spelare från Superelit som inte fått plats i SHL/Hockeyallsvenskan när de gått från junior till senior. Istället har de allt som oftast hamnat i Hockeyettan och många har också tagit klivet uppåt i seriesystemet efter några säsonger i tredjeligan.

Med tanke på Lunsjös poängskörd hittills kan jag tänka mig att en handfull allsvenska sportchefer har hans namn i huvudet inför nästa säsong.

Exit mobile version