Site icon hockeystaden.se

“Vi är oftast först på träningarna och sist därifrån trots att vi är bland de äldsta”

Julius Bergkvist. Foto: Henrik Skoglund

Han är fostrad i klubben och går i helgen in på sin sjunde säsong i a-laget. Julius Bergkvist tycker att känslan inför säsongen 2017/2018 är bra för Helsingborgs HC.
— Jag tycker det ser intressant ut, säger 28-åringen till hockeystaden.se.

JÖNKÖPING (HOCKEYSTADEN.SE)
Helsingborgs HC spås av en del bli en outsider i årets upplaga av Hockeyettan Södra. Kulturbäraren Julius Bergkvist sticker inte under stol med att det finns anledning att hissa flagg för hans lag.
— Jag tycker känslan är bra. Vi har en låg spelarbudget som är anpassad efter den kostym vi har och de nya reglerna som kommer i Hockeyettan. Jag tycker det ser intressant ut. Vi har fått in bra spelare, intressanta och utvecklingsbara spelare. Får vi bara ihop det och alla följer den planen vi har så tror jag säkert vi kan vara en outsider som många tror.

Skåningarna har en hel del spelare som varit, med ligans mått mätt, länge i klubben. Julius Bergkvist är den som varit längst, trots tre säsongen i Kristianstad 2009 till 2012. Han vittnar om att god stämning råder.
— Jag har varit äldst i laget innan. Nu har Daniel Åhsberg kommit in och han är lite äldre. Vi är en väldigt tajt grupp, stor stomme som är kvar sen jag kom efter att ha varit i Kristianstad. Vi har skapat en väldigt bra relation och umgås på fritiden.

FÅR IN EN LEDARE TILL

Under den södra upptaktsträffen i Jönköping tidigare i veckan berättade tränaren Tim Brithén att Julius Berkvist var en av de som ledde laget genom goda exempel. Nu kommer även en annan ledare in i laget, Daniel Åhsberg, och Bergkvist öser beröm över sin nye lagkamrat.
— Han är också en väldigt viktig spelare sett till poängproduktion. Han har sett väldigt het ut under träningsmatcherna, säger han.
— Vi är oftast först på träningarna och sist därifrån, trots att vi är bland de äldsta.
Kan det ha att göra med att ni småbarnsföräldrar?
— (skratt) Kanske det.
— Nej, men jag tror att vi brinner så mycket för hockeyn. Vi är ofta ute tränar innan de andra kommer ut.

Exit mobile version