Site icon hockeystaden.se

Pelle trivs med tystnaden: “Vi kan gärna smyga i vassen lite”

Pelle Gustafsson. Foto: Henrik Skoglund

De går in på sin fjärde raka säsong i Hockeyettan och jämfört med samma tid förra året är det märkbart tyst från omgivningen om HC Dalen och deras chanser att nå Allettan.
— Det är perfekt, säger tränaren Pelle Gustafsson till hockeystaden.se och ler finurligt.

JÖNKÖPING (HOCKEYSTADEN.SE)
Försäsongen har sett bra ut för HC Dalens vidkommande med sex segrar på de åtta träningsmatcherna. De två förlusterna har båda kommit mot topptippade Vimmerby. Tränaren Pelle Gustafsson ser fram mot serien som drar igång på söndag, för Dalens del väntar tippade topplaget Nybro på hemmaplan i premiären.
— Jag är förväntansfull. Jag tycker att det har sett riktigt bra ut på försäsongen, säger han till hockeystaden.se men skyndar sig att tillägga att försäsong är just försäsong.
— Man har ju varit med och spelat bra på försäsongen innan. Det är en helt annan sak när pucken släpps och det börjar spelas om poäng. Men jag tycker vi ser djupare ut, vi har en bredare trupp i år och det är många som klivit fram och vill vara med och bidra.

TYST OM DALEN

Inför förra säsongen nämndes HC Dalen från flera håll som en seriös utmanare till Allettan. I år nämns de knappt ens alls i snacket. Trots en på papperet stark trupp är det i stort sett tyst. Men det finns de som tror på Dalen, hockeystaden.se har under sommaren fått ta emot mejl från personer som känner serien väl som tycker att det är märkligt att gänget från Norrahammar inte nämns mer i förhandssnacket. “De kommer bli livsfarliga”, lyder omdömet från en avsändare.
— Det är vår fjärde säsong i ettan och jag tycker vi ska spänna bågen lite högre. Vi har tio nya. Vi har en ny målvakt och tre nya backar och sex forwards. Vi har Markus Pettersson, en Dalenkille som var på try-out, som vi sajnade förra veckan. Han ser riktig rolig ut. Det är mycket som är positivt, säger Pelle Gustafsson.
Men just det att ni inte nämns så mycket i förhandstipsen, trivs ni med att smyga i bakvattnet?
— Vi har vår målsättning och vad andra tycker och tänker stör inte oss. Vi kan gärna smyga i vassen lite.

FLER SOM KAN TA ANSVAR

2013 kom den egne produkten David “Tuppen” Fredriksson hem till moderklubben igen efter flera år i SHL, Hockeyallsvenskan och utomlands. Med sin rutin och personlighet blev han snabbt den självklare ledaren och lagkaptenen för gänget som samma säsong han vände åter tog klivet upp i Hockeyettan.
Fredriksson missade stora delar av fjolårssäsongen och det hävdar många var ett ok för HC Dalen, att ingen annan klev fram i hans ställe. I våras meddelade “Tuppen” att han lägger skridskorna på hyllan och till ny lagkapten utsågs Erik Glimberg.
— Det är många som får ta ansvar nu, har Glimberg sagt tidigare till hockeystaden.se.
— Det var det förra året också, men det blir lite mer märkbart nu när han har lagt av. Jag tror jag sa det i någon intervju tidigare, att förra året var det många som gick och väntade på att han skulle komma tillbaka, det kändes så i gruppen lite. Nu vet vi förutsättningarna från början, berättade Glimberg vidare.

Pelle Gustafsson tror också han på att många nu kan axla Fredrikssons mantel när det kommer till ledarskapet.
— Vi har killar som varit länge i klubben som klivit fram. Som Anton Johansson, Timmie (Persson), “Näsa” (Viktor Näslund) och några till som tar ett stort ansvar. Sen får vi inte glömma de nya killarna som kommer in och tar ansvar med och är delaktiga i det. Det är bra killar vi har fått hit och jag tycker vi har fått ihop gruppen på ett bra sätt. Vi har roligt ihop, vi tävlar och vi kör.

TOPP FEM ÄR MÅLET

Målvakten Anton Svensson har hämtats in från Helsingborg och han ska kampera ihop med David Elmgren. Backarna Gustav CarlssonKevin Karlsson och Jesper Åkerman är också de nya och på anfallssidan har Markus Pettersson, Johan Larsson, Christian KristiansenKalle HultDaniel Håkansson och Dennis Santesson hämtats in. Spelare som både kommer bredda och spetsa truppen.
— Det är topp fem och vi vet att det målet är tufft, men vi har det som målsättning i laget och vi ska göra allt för att nå dit, säger Pelle Gustafsson.

Exit mobile version