Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Idioter

Vi är några stycken som förespråkat mer turneringar och cuper på försäsongen som ersättning/komplement till de oftast rätt tråkiga träningsmatcherna som inte ger publiken så värst mycket behållning om vi ska vara helt ärliga.

Därför är det kul att se att det arrangeras cuper på sina håll runt om i landet. Det är några stycken som gör det och Mariestad är en av klubbarna som i helgen arrangerade ICA Oxen Cup hemma i Katrinhallen.
Frisk/Asker, Huddinge, Skövde och värdlaget Mariestad gjorde upp och det hela hade kunnat bli en hockeyfest utan dess like med öltält och grejer. Men tyvärr besudlade några få individer hela evenemanget när de efter fredagens heta batalj mellan Mariestad och Skövde misshandlade tre spelare som var ute på nerjoggning. Dessförinnan hade det kastats ölburkar mot spelarbåsen.

Jag tänker inte bli långrandig. Efter en lång helg annorstädes har jag helt enkelt inte tid, ork och energi ikväll till att bli det. Dessutom rapporteras och tycks det väldigt bra i dessa artiklar av Mikael Mjörnberg som har varit på plats i Mariestad i helgen. Här, här och här kan ni läsa om detta.

Jag kan bara konstatera att det är enormt sorgligt att några få kan förstöra så mycket för många andra. Det är bara att hoppas på att polisanmälan resulterar och att de här mindre begåvade människorna får kännbara straff av rättsväsendet. Givetvis ska de tilldömas tillträdesförbud till Mariestads hemmamatcher också. För det var tydligen anhängare till arrangörsklubben som misshandlade tre spelare, varav en egen. Snacka om att göra bort sig och förstöra för klubben man säger sig supporta.

Exit mobile version