Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: De kan vara med och utmana om Allettan

Det börjar närma sig nu. Lagen har gått på is och vissa har till och med börjat träningsmatcha. Om en månad börjar allvaret. Ikväll såg jag min första försäsongsmatch med Hockeyettan lag inblandade då HC Dalen på hemmaplan tog emot division två-laget Ulricehamn.

Avståndet mellan division två och Hockeyettan kan nog vara det längsta att ta mellan två divisioner i det svenska seriesystemet. Kraven i ettan är betydligt högre gällande träningsnärvaro, resande och liknande, samtidigt som ett heltidsjobb ska skötas. Det ser lite annorlunda ut i division två.
Nu har jag ingen som helst aning om hur det ser ut i Ulricehamn med träningsplikt och liknande, men nog märktes det att det skiljde mycket mellan lagen.

Ulricehamn såg mer än lovligt sega och trötta ut och mattades ju längre matchen gick. Så resultatet 4-0 kanske inte är någon superb värdemätare för HC Dalens insats, men några saker tog jag med mig från vad jag såg som jag tänker delge er. Om en stund.

Förra säsongen nämndes HC Dalen som en seriös kandidat att ta en Allettanplats. Det gick inte alls och de var faktiskt väldigt långt ifrån om man ser till både spel och poäng. Skador på nyckelspelare störde såklart, men jag vill nog hävda att det fanns en liten dos underprestation med i bilden också.

Till årets säsong nämns inte Dalen…alls. Sanning med modifikation såklart, hockeyjournalisten Alexander Jepsen gick för någon månad sedan igenom den södra serien och skrev då att  Norrahammarsgänget mycket väl kunde vara med och bråka om platserna till Allettan, och jag håller med honom där.

Trion Kristianstad, Vimmerby och Nybro, blir nog svårt att rubba i längden för något lag. Men sen följer ett koppel av fem-sex lag som alla har potential att lägga beslag på plats fyra och fem.
HC Dalen är ett av dessa.

Laget har tappat tunga spelare. Lagkaptenen David Fredriksson la skridskorna på hyllan efter förra säsongen och var, i mitt tycke, lagets bäste back Tobias Jonsson spelar nästa säsong verkar stå skrivet i stjärnorna.
Men de har värvat intressant och jag ämnar komma tillbaka till det vid senare tillfälle. Ikväll nöjer mig med att säga att jag såg tre spelare på isen i denna första träningsmatch som kan vara värda att uppmärksamma i HC Dalen under säsongen.

Kevin Karlsson hämtades in från Tyringe i våras och i kvällens match var han matchens gigant. Såg riktigt säker ut på banan.
Jesper Åkerman hämtades från Tranås där han ifjol hade en allt annan än bra säsong. Han såg väldigt beslutsam ut i sitt spel och låg rätt i banan för det mesta.
Dansken Christian Kristiansen har värvats in från Frederikshavn i den danska högstaligan. Han visade karaktär och kändes som en spelare som är genombrottsfarlig. Kan bli oerhört nyttig i vinter.

En liten kort notering från kvällen.

Exit mobile version