Site icon hockeystaden.se

SKOGLUND: Nej – skåningarna går inte till Allettan

En av de roligare sakerna med att skriva och tycka om hockey är feedbacken man får från folk som läser. Den sakliga feedbacken som inbjuder till diskussion är guld värd och sår emellanåt också frön till krönikor.
Som idag exempelvis när jag fått ta emot en del gliringar för att jag och Mikael Mjörnberg dissade Tyringes chanser kommande säsong i senaste avsnittet av Mjörnbergs trashtalk som släpptes tidigare idag och som ni kan lyssna på här.

Tyringefansen tror på sitt lag och andas morgonluft inför 2017/2018 och i supporterleden viskas det om Allettan. Jag har full respekt för att de tror på sitt lag, det ska de göra, men som utomstående betraktare förhåller jag mig tillsvidare skeptisk till Tyringes möjligheter att bli ett topp åtta-lag i den södra serien.
Vi ska ha klart för oss att de tappat tvåan, trean och fyran i den interna poängligan förra säsongen i Kalle Hult, Dennis Santesson och Kevin Karlsson, som alla valt att flytta till Jönköping och seriekonkurrenten HC Dalen istället. Tobias Dyk var poängbäst bland Tyringespelarna förra säsongen och var han spelar till hösten är i skrivandets stund oklart. Vad jag har hört är inte spel i Tyringe uteslutet för 22-åringen.
Man har också tappat backen Ludvig Jardeskog till Vimmerby. En back jag tyckte var bra de gånger jag såg honom i vintras. En annan back, rutinerade Mathias Sjöberg har lagt av och axlar istället sportchefsrollen i klubben numera.

INTE BARA NEGATIVT

Det är tunga tapp för klubben. Men det finns positivt också. Norrmannen Christoffer Rasch imponerade på mig förra säsongen och han stannar. Det gör också Belmin Mesanovic. 22-åringen hade en fin första säsong på nivån med 17 poäng och det känns som han kan öka på den skörden i år. Viktor Sundström stannar han också och han har rutinen som blir viktig för det här annars så unga laget.

Bland nyförvärven finns det några intressanta namn. Thage Pettersson från Helsingborg, Vincent Boukov från Hvidovre och Marcus Björk från Östersund är alla spelare som kan ta kliv. Men de har egentligen inte bevisat ett skvatt än så länge på nivån, även om jag absolut inte tvivlar på att de har det i sig. Men frågan är om de får ut kunnandet i vinter?

Vidare har vi ett gäng från Superelit som valt att slå ner sina bopålar i den skånska myllan för att ta sina första stapplande seniorskär. Både Måns Carlsson och Johan Lindholm stod för starka insatser i Frölundas J20-lag och Lindholm fick även testa på SHL och juniorlandslaget under säsongen. Dessutom var han inlånad till Hockeyettan och moderklubben Sundsvall där han bidrog med fem assist på fyra matcher. Men då hade han mer rutinerat manskap bredvid sig än vad han har nu. Men han känns helt klart intressant.
Det krävs att åtminstone två-tre stycken av de som hämtats från Superelit blommar ut.

GÖR NORELL EN RAHM?

Tyringe går mot en ny säsong med ett väldigt oprövat lag. Ungefär som läget var inför förra när nygamle tränaren Magnus Rahm fick värva ihop ett lag på rätt kort tid sen han kom in i bilden. Nu är Rahm borta och har ersatts på tränarbänken av Marcus Norell. Sportchefs-Rahm har ersatts av Mathias Sjöberg och duon har haft mer tid än Rahm på sig att få ihop ett lag.

Jag kan för lite om Norell för att uttala mig om vilka hans styrkor och svagheter som tränare är. Det som gjorde att förra säsongens upplaga av Tyringe ändå blev rätt lyckad var att Rahm lyckades göra ett lag av värvningarna och på köpet presterade en del spelare bättre än vad som förväntades på förhand av oss som sitter vid sidan av och tycker saker. Lyckas Norell med samma sak som Rahm?

Det kan han mycket väl göra. Men hur som haver behöver det här gänget en startsträcka på 10-15 matcher för att “kittas” ihop och då har nog Allettantåget gått för länge sedan.

Exit mobile version