Site icon hockeystaden.se

BLOGG: Örnsköldsvik gör helt rätt – tio spelare på kontrakt inför nästa säsong

Idag landade det ett pressmeddelande i min inkorg som lät berätta att Örnsköldsvik förlängt kontraktet med Oscar Possler över nästa säsong också. Nu ikväll gick jag in på deras sida på eliteprospects och kunde konstatera att hela tio spelare redan är kontrakterade över nästa säsong. Vi är alltså inte ens halvvägs in i januari och att ha så många spelare klara så tidigt skulle jag nästan vilja påstå är unikt i Hockeyettan.

Ni som orkat plöja igenom allt jag skriver vet att jag älskar långsiktig planering och kontinuitet. Visst kan man höja ett varningens finger för att, som i Örnsköldsviks fall. ha hela fem av dessa tio uppbundna fram till 2019. Speciellt när vi snackar Hockeyettan, där spelare oftast har heltidsjobb vid sidan av hockeyn och mycket kan hända som gör att motivationen, och därmed prestationen på isen, blir lidande.

Men jag väljer att se det hela positivt. Patrik Edlund, sportchef, visar att han menar allvar och vill bygga på sikt med en stomme. En ryggrad. Vid en närmare titt på de som är kontrakterade över nästa säsong också ser vi att bland andra följande spelare ingår.

Sebastian Magnusson är lagets poängbäste spelare hittills med 30 poäng på 24 matcher. Gör sin tredje säsong i klubben och har tidigare spelat J20-hockey i Modo.

David Gunnarsson gör också han sin tredje säsong i klubben och är just nu tre i lagets interna poängliga. Egen produkt som spelat SHL-hockey med Modo för några år sedan. Har kontrakt till 2019.

Nicklas Nordenberg är lagets just nu poängbäste back och är från närliggande Höga Kusten från början. Spelade J20-hockey i Modo och gör nu sin fjärde säsong för Örnsköldsvik i Hockeyettan. Har kontrakt till 2019.

Johan Nilsson är från KB65 och spelade J20- och SHL-hockey med Modo innan 29-åringen drog iväg på utflykt till BIK Karlskoga där han gjorde åtta säsonger (stack emellan med en utflykt till Lillehammer i Norge ett år också) i Hockeyallsvenskan innan han inför årets säsong flyttade tillbaka till Örnsköldsvik. Lagkaptenen är lagets femte bästa poängplockare hittills och forwarden har kritat på ett kontrakt som sträcker sig ända till 2021.

Oskar Söderberg har klassiska Järveds IF som moderklubb och spenderade juniortiden i Modo innan han drog iväg ner till Västervik där han gjorde halva säsongen 2015/2016 innan han i slutet kom tillbaka till Örnsköldsvik. Snittade en poäng per match då och håller nästan samma fart i år. Har kontrakt till 2019.

Fredrik Sjödin är lagets näst bäste poänggörare och har Kramfors-Alliansen som moderklubb, Spenderade juniortiden i Modo innan han 2012 kom till Örnsköldsvik på lån. Där har han sedan blivit kvar och gör nu sin femte säsong i klubben. Kontrakt till 2018.

Det här var sex av de tio och som ni märker är det nästan genomgående så att de är bördiga från bygden och har gjort en del år redan i klubben. Likadant ser det ut bland de fyra jag inte tog med i genomgången.
Men Patrik Edlund verkar veta vad han gör och får bara laget ihop det nästkommande säsonger så kan de bli riktigt, riktigt farliga. Det känns som det blåser optimistiska vindar just nu runt hockeyn i Ö-vik efter några svåra år. Modo har ju vaknat till liv en våning upp också.

Exit mobile version