Site icon hockeystaden.se

Det stora säsongstipset- Plats 3

Att tippa serier i idrott kan vara något av det svåraste som finns. Allt kan hända. Spelare som inte levererar som förväntat, nyckelpjäser som skadas med lång frånvaro som följd och en massa andra faktorer som kan tänkas spela in.

Men jag gör ett försök att tippa Hockeyettan säsongen 2016/2017.

Här har ni de lag jag tror kommer hamna på plats tre.

Hockeyettan norra

Asplöven HC.

Har haft enorm spelaromsättning under sommaren, som sig bör kanske när man åker ur en serie. Därför är det lite svårt att gradera detta laget tycker jag. Men nyförvärv som Roman Semjonovs (Arboga), Olli Julkunen (Crimmitshau), Tero Konttinen (Rouen) och Antti Kangasniemi (Rungsted), är naturligtvis spelare, som om de bara har motivation, ska leverera på den här nivån.

Utöver detta har man värvat ytterst intressanta namn tycker jag. Att rabbla upp de alla här skulle ta alldeles för lång tid, men nämnas bör talangfulle målvakten Jesper Eriksson (Skellefteå J20), som i alla fall jag tror har en framtid ovan Hockeyettan.

Sportchefen Per Känttä har också lyckas behålla starka kort som exempelvis Henri Snäll. Viktigt.

Jag tror att bygget räcker till en tredjeplats.

1.

2.

3. Asplöven HC

4. Örnsköldsviks HF

5. Östersunds IK

6. Kiruna IF

7. Vännäs HC

8. Kalix HC

9. SK Lejon

10. Tegs SK

11. Sollefteå HK

12. Brunflo IK

Hockeyettan östra

Hudiksvalls HC.

Ser intressanta ut inför säsongen och har fått behålla de flesta av spelarna som var med och tog laget till Allettan förra säsongen. Har förnyat i båset där Lars ”Lillis” Lövblom (Brynäs J18) ersätter Fredrik Johansson (Halmstad) och ”Lillis” kan nog komma in med nya idéer och synsätt till det här laget.

På backsidan laget fått in offensiv spets i form av Lars Lundin (Ålborg) och Anton Åman (Örnsköldsvik) och defensiv kraft i Fredric Larsson (Södertälje). Men det namnkunnigaste förvärvet på backsidan är nog ändå Markus Västilä (KooKoo). En allroundback som så sent som ifjol deltog i 16 matcher i finska högstaligan. Ett mål och plus fyra i plus/minus-statistiken fick han med sig från det.

På forwardssidan landar man också in finsk rutin i form av Joonas x2. Sammalmaa och Koskinen heter de och den förstnämnde spelade i finska högstaligan så sent som förrförra säsongen och under den förra snittade han en poäng i finska andraligan. Koskinen vann Vimmerbys interna poängliga förra säsongen och har också han en historik bakom sig med spel i finska högstaligan.

Hudiksvall har värvat in fler spelare som känns intressanta, bland annat Oscar Bergkvist (Mora IK) som förra säsongen spelade som utlånad i både Kallinge/Ronneby och Vimmerby. Han gjorde det helt OK då och det ska bli spännande att se vad han kan uträtta under en hel säsong i en och samma klubb. Att han kan producera poäng på juniornivå har han visat i både Djurgården och Modo.

På det berömda papperet ser det här laget väldigt intressant ut. Nu ska de bara få ihop det också. Till en tredjeplats i östra serien tror jag detta räcker gott och väl.

1.

2.

3. Hudiksvalls HC

4. Hammarby IF

5. Väsby IK

6. Haninge Anchors

7. Valbo HC

8. Sollentuna HC

9. Vallentuna BK

10. Wings HC

11. Nacka HK

12. IFK Tumba

Hockeyettan västra

Enköpings SK.

Har smugit lite i skymundan under ”sillyn” och det kanske inte är så konstigt då spelaromsättningen varit relativt låg i truppen. Inga tunga tapp och på pluskontot kan tränare Conny Rydell lägga Surahammars poängkung Petter Mattsson, som utöver sina 29 poäng i serien även dunkade in hela 23 poäng under kvalseriens tio matcher. Från Surahammar ansluter också målvakten Simon S:t Cyr som gjorde en fantastisk säsong i den klubben. Bland annat fick han nästan 1400 skott mot sig, men kunde ändå lämna säsongen med fullt godkända siffror i målvaktsstatistiken. Dessutom ansluter målskytten Ludwig Björklund från Wings som gjort 69 mål på fyra säsonger i Hockeyettan.

Dessa tre komponenter fogas till en redan stark trupp som tillslut hamnade på en tredje plats i den västra vårserien efter en något knackig höst. Från fjolårets trupp finns bland andra Andreaz Persson kvar. Persson är den av de nu aktiva spelarna i Hockeyettan som gjort flest poäng genom tiderna i ligan (537) och verkar inte slå av på takten trots sina 34 år. 45 poäng ifjol och han har faktiskt aldrig varit under 30 poäng någon säsong i ligan.

Oscar Pettersson, Kevin Weiskog och backen Andreas Lindquist är andra spelare som stannar, som varit i klubben ett tag och har en historik av poängleverans.

1.

2.

3. Enköpings SK

4. Skövde IK

5. Lindlövens IF

6. Kumla HC

7. Grästorps IK

8. Åker/Strängnäs HC

9. Forshaga IF

10. IFK Arboga

11. Köpings HC

12. Surahammars IF

Hockeyettan södra

Vimmerby HC.

Sportchefen Daniel Stolt har varit enormt aktiv i lagbygget under våren och sommaren. En hel del bra spelare har lämnat, men jag tycker nog att Vimmerby går kraftigt plus om man jämför dessa med spelarna som anslutit.

Det tyngsta tappet man gjort tycker nog många målvakten Linus Lundin får symbolisera. Lundin var rent ut sagt överjävlig mellan stolparna förra säsongen och gjorde livet surt för motståndarnas forwards. Han avslutade säsongen med att spela upp Västervik, dit han lånades ut efter Vimmerby spelat klart för säsongen, till Hockeyallsvenskan och återfinns kommande säsong i AIK. Här kommer Viktor Kokman in istället och det tror jag är en bra lösning. Kokman gjorde det bra i Borlänge 15/16 och var anledningarna till att det gick bra för det laget då. Jag tror Kokman kommer vinna matcher åt Vimmerby under säsongen som kommer och saknaden av Lundin kommer nog inte bli så speciellt stor.

Nästan hela backsidan är utbytt sen förra säsongen. Spelare som Filip Bergmark (Lindlöven), Emil Wahlberg (Västervik) och Tobias Jonsson (HC Dalen) är borta och ersätts i stället av bland andra Hampus Berg (Haninge), Karl Johansson och Petter Runesson (Båda Östersund).

Jag känner nog att backsidan fått sig ett uppsving, även om det är starka kort som lämnar.

Framåt är, om man ser till poängproduktionen, Joonas Koskinen (Hudiksvall) och Hampus Forsling (Asplöven) de tyngsta tappen. Men Daniel Stolt har lyckats behålla offensiv kraft i Jesper Kokkonen och Hampus Harlestam, samt att han hämtat in nyförvärv som David Stenbacka (Tyringe), Kristoffer Backman (Östersund), Markus Modigs (Almtuna) och Victor Crus Rydberg (Vita Hästen). Den sistnämnde tycker jag har potential att bli hela Hockeyettans stora affischnamn om han får det att lossna efter några tyngre säsonger. Han har potential för spel mycket högre upp än Hockeyettan.

Nye tränaren Jeff Hällegard får ett högintressant gäng att coacha i vinter. Det kan säkert ta ett tag att få ihop det hela med så många nya, men en tredje plats i tabellen tror jag det här gänget ska greja.

1.

2.

3. Vimmerby HC

4. Tranås AIF

5. HC Dalen

6. Kallinge/Ronneby IF

7. Nybro IF

8. Helsingborgs HC

9. Halmstad HF

10. Tyringe SoSS

11. Hanhals IF

12. Varberg HK

Exit mobile version