Site icon hockeystaden.se

Det stora säsongstipset- Plats 4

Hockeyettan norra

Örnsköldsviks HF.

Var klara med merparten av truppen relativt tidigt i våras och jag får en bra känsla när jag tittar på Örnsköldsviks trupp. Visst, fjolårets store succéman Jesper Persson har lämnat för Modo och stabile målvakten Tobias Sandberg har gått till Borlänge. Men sen är de flesta kvar av laget som vann den norra vårserien överlägset och som missade Allettan på målskillnad.

Petter Segersten och Jonas Andersson ansluter från landskapskonkurrenten Sollefteå och de bägge kan tillsammans ersätta flyktade Persson.

Målvaktssidan känns mer oklar. Där ska nye Johan Kallio (Hudiksvall) kampera ihop med lika nye Emil Hedman (Modo J20), som får stanna efter en lyckad try-out. Där ska det bli spännande att följa vem som tar förstaspaden.

Det känns som att Örnsköldsvik blir snäppet bättre än ifjol, dessutom har vi troligtvis ett utökat samarbete med Modo att se fram mot nu när de spelar i Hockeyallsvenskan. Får Modo till det, kan bra och heta spelare ändå tvingas sitta på bänken och då är ju Örnsköldsvik det självklara alternativet.

Sen är Per-Åge Skröder kontraktslös och har tränat/spelat träningsmatcher med Örnsköldsvik. Stannar han hela säsongen så är han naturligtvis en klassvärvning av guds nåde.

1.

2.

3.

4. Örnsköldsviks HF

5. Östersunds IK

6. Kiruna IF

7. Vännäs HC

8. Kalix HC

9. SK Lejon

10. Tegs SK

11. Sollefteå HK

12. Brunflo IK

Hockeyettan östra

Hammarby IF.

Har fått behålla det mesta av det bästa från föregående säsong. En säsong som slutade med att Hammarby något otippat tog sig vidare till playoff från den östra vårserien, där dock Troja/Ljungby blev ”Bajen” övermäktiga.

Någon vårserie blir det inte kommande säsong för ”Bamsingarna från Södermalm” och anledningen till det stavas såklart kontinuitet. Alla tongivande spelare från 2015/2016 stannar i laget. Målvakten Sebastian Andersson stannar och han var strålande mellan stolparna ifjol, lär så fortsätta i år. Poängkungen Benjamin Blomberg stannar också han i klubben trots att hans 57 poäng borde fått potentater högre upp i serierna att agera. Vidare har viktiga namn som Marcus Carlsson, Anton Molnar och Joakim Arnmark kritat på nya kontrakt.

Detta bygget har absolut potential att räcka hela vägen till Allettan.

1.

2.

3.

4. Hammarby IF

5. Väsby IK

6. Haninge Anchors

7. Valbo HC

8. Sollentuna HC

9. Vallentuna BK

10. Wings HC

11. Nacka HK

12. IFK Tumba

Hockeyettan västra

Skövde IK.

Det känns lite som fågel eller fisk med det här laget. Jag tycker inte att man på papperet har ett starkare lag än ifjol, då man underpresterade något enormt när man bommade Allettan och slogs ut redan i playoff ett av Tranås.

Därför känns det nästan som gänget man ställer på isen i år mycket väl skulle kunna spela över sin egentliga kapacitet, mycket tack vare nye tränaren Tomas Kempe som har förmåga att få ut mycket av sina spelare.

Lämnar gör kulturbäraren Mikael Persson Riis som lägger skridskorna på hyllan. Tungt tapp givetvis. Tunga tapp är också Max Örnskog (HC Dalen), Johan Erkgärds (Forshaga), Albin Lindgren (Västerås) och Erik Rosén.

Men Skaraborgarna värvar också in starka kort. De två tyngsta är givetvis målvakten som hämtas från Hockeyallsvenska Björklöven, Andreas Ollikainen och poängmaskinen Carl-Johan Sjögren som kommer åter efter två säsonger i IK Pantern, varav en av dessa tillbringades i Hockeyallsvenskan där Sjögren definitivt visade att han höll måttet. Ollikainen hade otur med skador i Björklöven och fick, på grund av det, aldrig riktigt chansen där. På förhand känns detta som två spelare som kommer höja Skövde om de får ut sin rätta kapacitet.

Bra nyförvärv är också backarna Jesper Appel (Kiruna) och Niklas Lindmark (Hudiksvall) som båda tillhör övre halvan av ligans backbestånd. Sist men inte minst är jag väldigt nyfiken ytterforwarden Martin Karlsson (Färjestad J20) som producerat bra med poäng i Superelit de två senaste säsongerna.

1.

2.

3.

4. Skövde IK

5. Lindlövens IF

6. Kumla HC

7. Grästorps IK

8. Åker/Strängnäs HC

9. Forshaga IF

10. IFK Arboga

11. Köpings HC

12. Surahammars IF

Hockeyettan södra

Tranås AIF.

På det berömda papperet tycker jag Tranås har en minst lika stark trupp som förra säsongen, där det slutligen strandade i playoff två efter en väldigt bra säsong av laget. Ändå tvekar jag på lagets kapacitet, vilket kan tyckas märkligt då det egentligen bara finns ett tungt spelartapp att rapportera om: Poängkungen Johan Eriksson som har lämnat för spel i Hockeyallsvenskan och Tingsryd. I övrigt har man fått behålla i stort hela truppen där spelare som Anders Skoog, Eric Gustafsson och überoffensive backen Robin Johansson (Varför är han fortfarande kvar i Hockeyettan?) ständigt levererar.

Ett homogent gäng alltså där många varit i klubben i flera år nu.

Det starkaste nyförvärvet heter Viktor Lennartsson (Kumla) som gjorde hela 31 mål på 46 matcher förra säsongen för Kumla och Grästorp. Det är också denna pusselbit som gör att jag tror Tranås tar fjärdeplatsen i denna serie. Jag har nämligen velat länge och väl mellan ”tranorna”, HC Dalen och KRIF om vilka som ska positionera sig på platserna fyra, fem och sex. Lennartsson avgjorde alltså till Tranås fördel i min bok.

Det ska bli intressant att se hur Tranås klarar sig södra serien, som är några strån vassare än den västra.

1.

2.

3.

4. Tranås AIF

5. HC Dalen

6. Kallinge/Ronneby IF

7. Nybro IF

8. Helsingborgs HC

9. Halmstad HF

10. Tyringe SoSS

11. Hanhals IF

12. Varberg HK

Exit mobile version