Site icon hockeystaden.se

Det stora säsongstipset- Plats 8

Att tippa serier i idrott kan vara något av det svåraste som finns. Allt kan hända. Spelare som inte levererar som förväntat, nyckelpjäser som skadas med lång frånvaro som följd och en massa andra faktorer som kan tänkas spela in.

Men jag gör ett försök att tippa Hockeyettan säsongen 2016/2017.

Här har ni de lag jag tror kommer hamna på plats åtta.

Hockeyettan norra

Kalix HC.

Truppen ser ungefär likadan ut som förra säsongen för gänget som knep den sista platsen till Allettan på målskillnad. Stort minus att enormt skicklige Marcus Sandström (Piteå) lämnat. Honom tycker jag inte Kalix har lyckats ersätta.

Offensivt skillade backen Johan Pettersson (Vann interna poängligan ifjol) stannar och längst bak får man ett enormt starkt målvaktspar i Christoffer Rifalk och Gustav Magnusson Griborn (Grästorp).

Men jag vet inte om detta kommer räcka till mer än en sjunde-åttonde plats. Det finns lag som på förhand ser hetare ut än Kalix.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8. Kalix HC

9. SK Lejon

10. Tegs SK

11. Sollefteå HK

12. Brunflo IK

Hockeyettan östra

Sollentuna HC.

Har under sommaren jobbat med att få ihop en så stor trupp som möjligt för att kunna behålla det mesta av det bästa till seriestarten. En så kallad try-out för många spelare alltså.

En del har redan nu i början av september fått lämna, medan andra fått förtroende att starta säsongen i Sollentuna. Poängkungen från ifjol, Christian Holmblad, är en sådan. Man har fått in Filip Holmgren och Jonathan Skoglund (båda Väsby), Carl Graf (Hammarby) och de lär nog bidra med poäng framåt. Man får också behålla duktige målvakten Björn Fors.

Det är väldigt, väldigt svårt att göra en samlad bedömning av det här laget som klarade sig undan negativt kval med en ynka poäng förra säsongen. De lär nog klara sig undan negativt kval med marginal och de kan nog vara med en stund i rejset om Allettan och playoff. Men jag tvivlar på att de kommer spela vidare efter sista serieomgången i februari.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8. Sollentuna HC

9. Vallentuna BK

10. Wings HC

11. Nacka HK

12. IFK Tumba

Hockeyettan västra

Åker/Strängnäs HC.

Var förra säsongen långt ifrån att kunna ta sig vidare från den östra serien till Allettan. Nu har man fått byta serie till den något vassare västra och jag tror att det kommer bli utslagsgivande på ÅSHC:s chanser att kunna ta sig till Allettan.

Bakåt tappar man duktige backen Daniel Nilsson (Oskarshamn) och framåt försvinner poängsprutan Björn Jonasson (Huddinge).

Klubben får behålla mycket fint också. Hela ligans poängkung, überrutinerade Tony Lagerström, stannar och det gör också tunga pjäser som Daniel Despotovic, Nicklas Nilsson, Martin Backholm och Fredrik Sonntag.

Det här laget kommer absolut kunna vara med i rejset om spel i Allettan efter jul, men jag tror att man till slut får ge sig. Det finns lag som ser starkare ut på förhand.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8. Åker/Strängnäs HC

9. Forshaga IF

10. IFK Arboga

11. Köping HC

12. Surahammars IF

Hockeyettan södra

Helsingborgs HC.

Den här klubben börjar jobba in en rätt bra stomme nu. August Karlsson, Dennis Pegenius, Ludvig Jansson, Gustaf Berling och Anton Sjöstrand är bara några av de tongivande spelare som går in på sin tredje, eller mer, säsong i Skåneklubben. Dessutom är de unga och fortfarande på uppgång i sina karriärer.

Intressant också att ledartrion fortsätter. Paul Andersson Everberg (Tredje säsongen), Stefan Bergqvist (Tredje säsongen) och Kenny Jönsson (Andra säsongen). Rutinerade rävar som är guld värda för den här truppen.

Kontinuitet!

Har gjort ett intressant förvärv i Sebastian Thuresson (Halmstad) och har inte drabbats av speciellt tunga tapp. Lär också få tillgång till lån av intressanta Röglejuniorer under säsongen.

Det här laget kommer vara med i snacket om Allettan, men jag tycker nog att det finns en hel del gäng som ser bättre ut och jag är väldigt tveksam till att Helsingborg räcker hela vägen till topp fem.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8. Helsingborgs HC

9. Halmstad HF

10. Tyringe SoSS

11. Hanhals IF

12. Varberg HK

Exit mobile version