Site icon hockeystaden.se

Det stora säsongstipset- Plats 10

Att tippa serier i idrott kan vara något av det svåraste som finns. Allt kan hända. Spelare som inte levererar som förväntat, nyckelpjäser som skadas med lång frånvaro som följd och en massa andra faktorer som kan tänkas spela in.

Men jag gör ett försök att tippa Hockeyettan säsongen 2016/2017.

Här har ni de lag jag tror kommer hamna på plats tio.

Hockeyettan norra

Tegs SK.

Har tappat sin bäste poängplockare sen förra säsongen i Markus Lindholm (Comet) och sin bäste målskytt Daniel Palmebjörk (Billingham Stars). Även poängtrean Jens Ledin (Slutar) och de två poängbästa backarna  Gustav Jonsson (Hanhals) Libelin Bäckström (Comet) lämnar.

Man får dock behålla intressanta spelare som anfallarna Joakim Nilsson och Marcus Eklund. Dessutom valde backen Adam Berglin att förlänga sitt kontrakt med klubben.

Klubben har inlett ett samarbete med Hockeyallsvenska Björklöven som, om jag tolkar det hela rätt, kommer generera i en del spelarlån. Men samtidigt är ambitionen att Teg ska spela på liknande sätt som Björklöven för att spelare lättare ska kunna vandra mellan klubbarna. Hur kommer det slå ut?

Det känns som att väldigt mycket är osäkert med Teg i år. Truppen ser på det berömda papperet inte starkare ut än ifjol. Då räckte det till en fjärdeplats i vårserien på tryggt avstånd från det negativa kvalstrecket. I år tror jag man får det betydligt tuffare och laget får inrikta sig på att hålla två gäng bakom sig i tabellen.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10. Tegs SK

11. Sollefteå HK

12. Brunflo IK

Hockeyettan östra

Wings HC.

Efter stora ekonomiska bekymmer med rekonstruktion som följd, valde Wings HC från Arlanda i våras att se över organisationen. In kom bland andra Niklas Wikegård som ska vara den som är ytterst ansvarig i sportrådet. ” Vi vill skapa en varm hockeyfabrik, med spakänsla”, sa han bland annat till Sportbladet i en intervju när det stod klart att Wikegård ska ingå i klubbens ledning kommande säsong.

Varmt och svettigt kommer det hursomhelst bli för spelarna i Wings säsongen som kommer. Jag tycker inte lagbygget imponerar (Vilket självklart, sett ur ekonomisk synvinkel är bra) och det här gänget kommer få inrikta sig på att hålla två lag bakom sig när grundserien ska summeras i februari.

Sju av de tio främsta poängplockarna från 2015/2016 har lämnat för andra klubbar (Däribland lagkaptenen Markus Bergkvist) och in kommer inte direkt namn som jag känner kan ersätta de som försvinner.

Kan, den från Haninge hämtade, målvakten Alexander Jirhage spika igen och skänka medspelarna den trygghet de behöver för att kunna producera framåt?

För Wings skull hoppas jag att ”den varma hockeyfabriken med spakänsla” kan svetsa samman gruppen snabbt och få spelarna att utvecklas.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10. Wings HC

11. Nacka HK

12. IFK Tumba

Hockeyettan västra

IFK Arboga.

Tappat fyra av sina fem främsta poänggörare och lämnar gör också duktige backen William Kaijser för spel i Södertälje. Dessutom slutar poängmaskinen Kory Baker och blir tränare istället.

Jag tycker Arboga har försvagats betänkligt sen förra säsongen och klubben får förlita sig på att nyförvärv som Dennis Folke (Surahammar) och Henrik Marklund (Grästorp) motbevisar mig.

Tomas Wallgren inleder säsongens första månad i Arboga. Wallgren har gjort över 180 matcher i SHL/Hockeyallsvenskan (Slutspel och kval inräknat) och öst in poäng under sina säsonger i Hockeyettan (Senast i Piteå). Han kan definitivt bidra till att det här laget får den start de behöver för att ta bort pressen från övriga spelare. Det är bara att hoppas, för Arbogas skull, att Wallgren trivs så bra att han slutligen kritar på för hela säsongen.

I mål lånas återigen Oscar Fröberg in från Örebro och han gjorde det riktigt bra under de 24 matcher han vaktade Arbogas mål förra säsongen. Han lär fortsätta så och här får tränaren Mathias Karlsson en riktig matchvinnare som kommer hjälpa laget till viktiga poäng.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10. IFK Arboga

11. Köping HC

12. Surahammars IF

Hockeyettan södra

Tyringe SoSS.

När förra säsongen avslutades var min känsla att Tyringe påbörjat en resa som pekade rejält uppåt. Som nykomling kom de in och överraskade många med sin konsekventa spelidé och var aldrig riktigt nära att blandas in i den absoluta bottenstriden.

Sen kom tappen. Tränaren Fredrik Hallberg lämnade för IK Pantern i Hockeyallsvenskan och med sig tog han succémålvakten Tex Williamsson. Vidare lämnade bärande spelare som David Stenbacka (Vimmerby), Fabian Ilestedt (Nybro), Jacob Tenemyr (Kiruna), William Wennström (Troja), Erik Näslund (Nybro), Kim Runemark (Kristianstad) och Joel Persson (Kristianstad).

Helt plötsligt försvann hela ryggraden till vad som gjorde laget så framgångsrik förra säsongen.

Nye sportchefen/tränaren Magnus Rahm har gjort ett digert jobb för att fylla på med spelare i truppen sen han tog över skutan.

Tobias Dyk hämtas in från Asplöven och han var i Tyringe på lån under 20 matcher förra säsongen med gott resultat. Han blir en tillgång. Viidare förstärker amerikanske målvakten William King från Kallinge/Ronneby och där säger magkänslan att han kan bli en riktig tillgång nu när han fått en säsong på europeiska rinkar i benen.

Vidare är Dennis Santesson (Wings HC) och Simon Stark (Kristianstad), jättebra rekryteringar om man ser till vad som uträttats på nivån tidigare. Viktigt också att trotjänaren Mathias Sjöberg förlängde sitt kontrakt. Med över 200 matcher i Tyringetröjan blir hans rutin något för övriga att luta sig emot om det börjar blåsa snålt på Tyrs Hov.

Men för att Rahm och hans mannar ska få en liknande säsong som den förra, ja, då krävs det att många av de som var med förra året och de som är nya tar rejäla kliv framåt.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10. Tyringe SoSS

11. Hanhals IF

12. Varberg HK

Exit mobile version