Site icon hockeystaden.se

Det stora säsongstipset- Plats 11

Att tippa serier i idrott kan vara något av det svåraste som finns. Allt kan hända. Spelare som inte levererar som förväntat, nyckelpjäser som skadas med lång frånvaro som följd och en massa andra faktorer som kan tänkas spela in.

Men jag gör ett försök att tippa Hockeyettan säsongen 2016/2017.

Här har ni de lag jag tror kommer hamna på plats elva.

Hockeyettan norra

Sollefteå HK.

Har tappat sina två poängbästa spelare, Petter Segersten och Jonas Andersson, till Örnsköldsvik. I retur får man Lars Jansson och Andreas Forsström som är bra spelare, men ändå inte riktigt kommer upp till Segerstens och Anderssons nivå om man ser till poängproduktionen.

Har också tappat duktige målvakten Isak Edman till Kallinge/Ronneby och han ersätts med August Magnefors som gjorde det helt OK i förra årets solklara jumbo Härnösand. Han kan absolut komma upp till Edmans kapacitet nu när han får ett bättre lag framför sig.

Sollefteå är svårtippade, men känslan jag får är att de är försvagade jämfört med förra säsongen och att det blir bottenstrid i vinter.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11. Sollefteå HK

12. Brunflo IK

Hockeyettan östra

Nacka HK.

Gick fram som en ångvält i kvalserien till Hockeyettan i våras och tappade inte poäng i en enda match. Men det var då. Det är en sak att prestera i ett kval där varje match är en fest för hungriga division två-gäng som möter neråtkvalande lag med nerverna utanpå tröjan. En helt annan att prestera i den grå serielunken. Detta ska nu inte missförstås som att jag tar ifrån Nacka den fina prestation de gjorde i kvalet.

Har tappat en hel del spelare från fjolårets trupp och har till och med gått ut sin hemsida och annonserat efter spelare för att fylla på truppen med. Det är, enligt mig, den första varningsklockan till att detta kommer bli en säsong i bottenregionerna för Nacka.

Det på förhand mest intressanta nyförvärvet är den slovakiske backen Jakub Loydl (Bardejov) som, enligt statistiken, gjort bra ifrån sig i den slovakiska andraligan,

Har förlängt med fjolårets poängkung Pontus Palmborg och duktige målvakten Hampus Eriksson och det vill till att dessa två snabbt växer in i Hockeyettankostymen om det inte ska bli negativt kval i vår.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11. Nacka HK

12. IFK Tumba

Hockeyettan västra

Köping HC.

Ifjol var man nykomlingar och då klarade sig det här gänget undan kval med en poängs marginal. Kommande säsongs lag känns en aning svårbedömt.

Förra årets interna poängkung, Sebastian Åkesson, stannar och det gör dessutom målfarlige Jimmy Hellström. Målvakten Tomas Rydén har också valt att krita på ett nytt kontrakt och ha kan nog, med en säsong i Hockeyettan bakom sig, ta ytterligare kliv framåt.

Jag tycker inte att man gjort några svidande förluster från fjolårets trupp, men heller inga nyförvärv som man skriker ”wow” om, även om samtliga verkar vara skickliga spelare.

Det känns som Köping kommer ligga på ungefär samma nivå som förra säsongen och frågan är om det kommer räcka för att undvika kval.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11. Köping HC

12. Surahammars IF

Hockeyettan södra

Hanhals IF.

Länge och väl har jag haft det här gänget ett pinnhål upp i tabellen. Men sen kom beskedet att lagkaptenen och den rutinerade härföraren Andreas Elofsson inte kommer finnas med i lagets trupp kommande säsong. 32-åringens liv vid sidan av isen kräver helt enkelt för mycket uppmärksamhet.

Tungt tapp för nykomlingen som var tvåans bästa lag förra säsongen. Addera också faktumet att fjolårets poängtvåa Emanuel Åström (Bäcken) har lämnat. Trots Elofssons och Åströms sorti, där dock Elofsson lämnar en öppning för comeback längre in på säsongen, har man ett starkt lag kvar från division två-tiden, vilket man dessutom har kryddat med smarta värvningar där fokuset lagts på spelare med anknytning till trakten och med rutin från Hockeyettan. Jag är dock tveksam till att detta kommer, till en början, räcka i en serie som har, enligt mig, Hockeyettans högsta kvalité på undre halvan.

Förra säsongen levde Hanhals mycket på ett jämnt lag där många kunde gå in och avgöra täta matcher. Lite liknande scenario ser jag framför mig i år. Poängkungen Ludvig Rantanen är kvar och in i laget kommer poängleverantörer som Pontus Gulldén och Mattias Skog (Båda Varberg). Vidare får man behålla Niklas Svensson, som kom in sent förra säsongen och har en historik av bra statistik under sina tidigare säsonger i Hockeyettan.

Backen Johan Holmberg, som kom in under kvalet ifjol, har stor rutin från den här nivån och kommer bidra. Längst bak lånar klubben in Frölundas tredjemålvakt, Fredrik Bergvik, och han gjorde det bra under sina fyra framträdanden i Tranås förra säsongen.

Trots att jag tycker mycket är positivt med det här lagbygget fegar jag och placerar gänget på elfte plats. Men jag lämnar en öppning för att de kan komma högre upp. Minns att Tyringes gäng såg ungefär likadant ut inför förra säsongen när de var nykomlingar och det slutade tillslut på en tredje plats i vårserien, med playoffchans för Skåneklubben. Säsongen 14/15 var det Varberg och HC Dalen som var nykomlingar och de bägge undvek kval. Så med historiken i färskt minne finns det absolut fog för tro på att Hanhals slutar högre upp i tabellen.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11. Hanhals IF

12. Varberg HK

Exit mobile version